Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti kenti Batum'da bulunan ve binaya dışarıdan bakıldığında çatısı aşağıda, tabanı yukarıda olan restoran, görenlerin ilgisini çekiyor.

Kentte yaklaşık 3 ay önce hizmet vermeye başlayan ve Temur Tsurrsumia'nın sahibi olduğu 3 katlı restoranda, bilinenin aksine ilginç bir dekorasyon tekniği uygulandı.

Dışarıdan bakıldığında çatısı aşağıda, tabanı ise yukarıda olarak görünen restorana girildiğinde ilk olarak tavanda ters olarak bulunan masa ve etrafındaki yer yastıkları görülüyor.

Restoranın birinci katında yine dekorasyon amacıyla plastik çiçek saksıları tavana ters olarak monte edilirken, giriş katındaki ters olarak yapılan merdivenin de basamakları altta, tabanı ise üst konumda yer alıyor.

Restoranın diğer katlarında ise lavaboların ve klozetlerin hemen üstünde tavandan aşağıya doğru klozet ve lavabolar görülüyor. Restorandaki bazı kapılar da yine ters olarak dekore edilmiş halde bulunuyor.

Amaç, müşteri sayısını artırmak
Restoranın işletme müdürü Merab Tamoev, yaptığı açıklamada, Restoranın mimarisini, ABD'de ters yapılmış bir kütüphaneden esinlenerek hayata geçirdiklerini belirterek, amaçlarının müşteri sayısını artırmak olduğunu ifade etti.

Restoran binasına dışarıdan bakıldığında çatısının zeminde, tabanın ise yukarıda görüldüğünü anımsatan Tamoev, ''İçeride ise hemen girişte karşınıza tavana yapılmış ters bir masa çıkıyor. Binada ayrıca merdiven, plastik çiçek saksıları, kapı ve lavabolar da ters olarak yapılmış. Mimarimiz görenlerin oldukça ilgisini çekiyor'' diye konuştu.

Tamoev, restoranda sunulan yemeklerin ağırlıklı olarak Karadeniz yemekleri olduğunu sözlerine ekledi.