GEÇEN yıl Google"a ait olan Blogger.com programını kullanarak “New York"taki fahişeler” isimli blog açan 29 yaşındaki moda öğrencisi Rosemary Port, şirketin gizlilik hakkı ilkesini çiğnediğini iddia ediyor. Port, Google"ı kullanıcılarının haklarını koruyamamakla suçluyor. Google ise Blogger.com kullanıcılarının programa dahil olmadan önce şirketin “yasal işlem gerekli görüldüğü takdirde kişisel bilgileri paylaşma hakkını” kabul ettiklerini söylüyor.

Kendisi hakkında çıkan yazılar yüzünden mahkemeye başvuran 36 yaşındaki eski model Cohen geçen hafta Google"ı blogcunun kimliğini açıklamaya zorlamıştı. Mahkeme kararını uygulayan şirket Port"un e-mail ve IP adresini açıkladı ve böylelikle blog sahibine ulaşıldı. Yazıları yazan kişinin tanıdığı biri olmadığını gören Cohen hakaret davası açmaktan vazgeçti.

Daily News"e konuşan blogcu Port ise ortaya çıkan karmaşadan Cohen"i sorumlu tutuyor. “Olayın bir gösteriye ve bir sirke döndüğünü” söyleyen blogcu, Cohen"in “kendi kendisini lekelediğini” belirtiyor. Blogcu Port davayı yüksek mahkemeye kadar taşıyacağını söylese de hukuk uzmanları kazanma şansı olmadığını düşünüyor. Ayrıca mahkemenin verdiği karar ile internetteki “kimliksizliğin” sınırlarının küçüldüğü yorumları yapılıyor.