Her gün binlerce web sitesinin açıldığı internet eko sisteminin omurgası olarak kabul edilen Google, kendi üzerinden geçen günlük ortalama 1,5 milyar aramayı gelir modeline dönüştürmek için ürettiği Adwords teknolojisi ile pek çok ticari girişime tanınma ve ürünlerini pazarlama fırsatı sunuyor.

YENİ DÖNEMDE BU UYGULAMA SONLANACAK

Arama motoru reklamcılığının vazgeçilmezi Adwords ile ısınma turları atan yeni web girişimlerini sağladığı ücretsiz reklam kuponları ile destekleyen şirket, yeni dönemde bu uygulamasına son vereceğini açıkladı. Dijital reklam ajansları ve bazı hosting (web alanı) sağlayıcıları üzerinden dağıtılan 150TL tutarındaki ücretsiz reklam kuponları da bu kararla birlikte tarih oluyor. Ancak hala Google reklam ağını deneyimlemek isteyen web siteleri için ücretsiz Adwords kuponu sağlayan hosting şirketlerinden bahsetmek mümkün. Türkiye’de yaklaşık 130 bin alan adına DNS hizmeti sunan, pazarın en büyük hosting sağlayıcılarından isimtescil.net, 1 Ekim 2012 tarihine kadar müşterilerine ücretsiz Google Adwords kuponu sağlayabileceğini açıkladı.
isimtescil.net, HybridCloud ismini verdiği dev teknoloji yatırımı ile kısa bir süre önce 160 bin müşterisini bulut bilişim ile tanıştırmıştı. Google haberin hemen ardından gelen bu sevindirici gelişme, tabir-i caizse treni son vagonundan yakalamak isteyen girişimciler için ciddi bir fırsat olarak gösteriliyor. isimtescil.net’in 14,5 ila 155 dolar arasında değişen hosting paketlerinden herhangi birini satın alan müşteriler, 150 TL değerinde Google Adwords kuponuna da 1 Ekim 2012 sabahına kadar ücretsiz sahip olabilecek. Bu tarihten sonra ise Adwords ağında ücretsiz reklam kuponu temin etmek mümkün olmayacak.