Google'ın televizyon alanındaki atılımı olan Google TV, emekleme sürecinin ardından dünyaya açılmaya karar verdi. Sony'nin yeni Google TV ürünleri 7 ülkede daha hizmet verecek.

Google'ın televizyon için geçtiğimiz sene başında tanıtılan Google TV sistemi görünüşe göre pes etmek yerine daha fazla atılım yapma peşinde.

Akıllı bir kumandaya sahip olan Google TV kutusu, içinde Google TV yazılımıyla birlikte geliyor ve televizyona HDMI bağlantı kablosuyla bağlanıyor. Yaklaşık olarak 200 dolar civarında fiyata sahip olacak olan Sony NSZ-GS7 modeli ile Google, Amerika'da televizyonları biraz daha akıllı hale getirmeyi planlıyor. Aynı zamanda NSZ-GP9 isimli model de Sony tarafından Blu-ray player'a sahip olarak üretildi. Bu modelin ise fiyatının 300 dolar civarında olması bekleniyor.

Asıl haber ise Google TV'nin artık dünyaya açılacak olması. Bugüne kadar sadece Amerika ve İngiltere'de hizmet veren Google TV, ilk aşamada birkaç ülkeye birden açılacak ve bir nevi saha araştırması yapacak.

Google TV'nin geleceği ülkeler arasında Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda ve Meksika bulunuyor. Bu ülkelere Google TV sevkiyatının Ekim ayında gerçekleştirileceğini de belirtelim.

Google TV, televizyon yayınının yanı sıra uygulama mağazasına sahip olduğu için her zaman güncellenen bir yapıya sahip. Google TV için yayımlanan uygulamalar ile televizyondan oyun oynamak, dergi okumak, bilgisayara bağlanmak gibi seçenekler mümkün. Google TV'nin ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.