Amerikan Wall Street Journal gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, bu konudaki açıklama Google'ın San Francisco'da yapacağı yıllık geliştirmeciler konferansında yapılabilir.
 
Sistemin başta kısıtlı bir çevre için test aşamasında sunulacağı belirtilirken, Google da Amazon gibi dört büyük plak şirketiyle anlaşma yapmaya çalışmadı.
 
Amazon, mart sonunda başlattığı online video ve müzik biriktirme hizmetiyle kullanıcılara, kendi katı diskinde online müzik ve video koleksiyonu oluşturma ve bunlara herhangi bir bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet PC ile erişim imkanı tanıyan bir sistem başlatmıştı.
 
Google'ın da benzer yöntemle başlatacağı hizmette, kullanıcılar şarkıları "streaming" modunda dinleyebiliyor, ancak dosyaları indiremiyorlar.
 
Öte yandan, gazete bir başka bilişim devi Apple'ın da Amazon ve Google'ınkinden farklı online müzik hizmeti başlatmak ve lisans alabilmek için büyük plak şirketleriyle görüşmeleri sürdürmekte olduğunu yazdı.
 
Lisans alınmasıyla kullanıcılara, koleksiyonlardaki her parçayı indirmeye zorunlu tutmak yerine, merkezi servis sağlayıcılarda biriktirilen şarkılara erişim imkanı sağlanacak.