Dizilerde oynamaya uzun bir süre ara veren Melek Baykal, yeni bir projeyle ekranlara geri dönüyor. Cennet Mahallesi'nin 'Pembe Abla'sı 'Gönül Ferman Dinlemiyor' dizisi için kamera karşısına geçti

Ferhunde Hanımlar'da 'Nermin', Cennet Mahallesi'nde 'Pembe Abla', Akasya Durağı'nda 'Melahat' gibi unutulmaz karakterleri canlandıran Melek Baykal, yakında Show TV'de yayınlanacak yeni dizisi 'Gönül Ferman Dinlemiyor'la ekranlara dönüyor.

- Akasya Durağı'ndan ayrılmanızın ardından sizi dizilerde göremedik.

Uzun bir süre dizi çekmemeye kararlıydım. Artık kendime ayıracak haftada en az 4 günüm olması lazım diyordum. Pek çok teklif aldım. Bu tekliflerden biri de Arzu Yalçınlar'dan geldi. Projeyi önce reddettim. Çünkü sit-com'da oynamak istiyordum. Daha sonra aylarca beklettiğim projeyi bir gecede okudum. 'Bu iş tamamdır' dedim.

- Nasıl bir dizi 'Gönül Ferman Dinlemiyor'?

Türk toplumunda kaybettiğimiz değerlerimizi bize hatırlatacak. Çocukluğumuzdaki mahalle ortamında bakkal, manav ve kasapla sıcacık bir tablo vardı. Mahalleler aile gibiydi. Kar yağdığı zaman, iki tahta çakıp kızak kayardık. Gece tüm mahalleli saklambaç oynardık. Babam ve annem dahil. Bunlar yok oldu. Rezidanslara gidince keyfimiz kaçtı galiba. Şimdi çocuklar bilgisayar başında. Bakkalın yerinde hipermarket var. Berber Süleyman'ın yerinde kuaför salonu var. Dizide eski günler hatırlatılacak.

- Çocukluğunuz nasıl geçti?

Babam bürokrat olduğu için Ankara-İstanbul arasında dolaşıyordu. Çocukluğumun büyük bir bölümü İstanbul'da geçti. Bağdat Caddesi'nde dedemizden kalma evimiz vardı. O günlere keşke dönebilsek. Eskiden dolmuşlarımız vardı. Onların yerine metrobüsler geldi. Tablo değişti. İstanbul büyüdü. Gereksiz bir büyüme içine girdi. Tarihi doku bozuldu. Bu durum bazılarını mutlu edebilir ama beni etmiyor. Eskiden bu şehrin yedi tepesini görürdük, şimdi kuleler var.

- Ankara'da yaşadıktan sonra İstanbul'a alışabildiniz mi?

Ankara'da Zafer Ergin ile evlendim. O İstanbul'a geldi, ben gelemedim. Tam 12 yıl oldu. O dönemde Ankara'yı garip şekilde sevmeye başladım. Ankara'da dostluklar hep evlerde, İstanbul'da ise barlarda ve restoranlarda. Yine de şimdi Ankara'ya git deseler gitmem.

Aşkı unuttum

AŞKI unuttum galiba ben. 5 yıldır aşktan uzağım. Bundan sonra da kimse girmeyecek hayatıma. Duygularımı törpüledim. Acı çekiyorsun aşık olduğunda. Evliliğin ünlü insanlar için zor olduğu gibi bir düşünce var. Göz önünde olduğumuz için öyle geliyor. Kim bilir Devlet Su İşleri'nde çalışan kaç kişi boşanmıştır?

Bu mahalle başka mahalle

MELEK Baykal'ın başrollerini Engin Şenkan ile paylaştığı 'Gönül Ferman Dinlemiyor'da kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürüne dikkat çekiliyor. Birbirinin derdinden de sevincinden de haberi olan insanların yaşadığı bir mahallenin anlatıldığı dizi çok yakında Show TV ekranlarında.

(AKŞAM)