Taner Gülleri: Galatasaray'a sempatim var...


İlk yarıda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve son olarak dün Trabzonspor"a gol atarak önemli bir işe imza atan Kocaelispor"un golcüsü Taner Gülleri Radyospor"a konuştu. Taner Gülleri, Sakarayaspor"un 2002 yılında, Sivas maçına giderken geçirdiği kazadan kurtulan futbolculardan biri. “O kazada hostes koltuğunda oturuyordum ve orada oturduğum için kurtuldum” diyen Taner Gülleri, “milli formayı giymek için bekliyorum” dedi.

“KEŞKE ATMASAYDIM AMA KAZANSAYDIK”

Taner Gülleri, dört büyük takıma gol atmazsına rağmen üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hiçbir futbolcu benim yaşadığım yaşamak istemez. Keşke ben gol atmasaydım da yenseydik. İlk golü attıktan sonra yenilmek gerçekten üzücü.”

“GOL OLACAĞINI BİLİYORDUM”

Trabzonspor"a çok şık bir gol atan Taner, golün öyküsünü anlattı: “Topu ayağıma aldığımda vuruş yapacağım alana doğru hareketlenmeye başladım. Vuruş açısı yakaladığımda, godl olacağını bildiğim için çok zorda olsa iyi bir şut çıkardım. O esnada yere düştüm ve düştükten sonra gol olduğunu fark ettim.”

“İKİ KEZ GOL KRALI OLDUM”

Türkiye"de bir çok kademede futbol oynayan Taner, 32 yaşında ve iki kez gol kralı oldu. Daha önce Bursaspor"da Süper Lig deneyimi yaşayan golcü oyuncu yetirince şans bulamayınca bir çok takımda kiralık olarak futbol oynadı. Taner” Fethiyespor ve Kocaelispor"da geçen sezon gol kıralı oldum. En güzel dönemimde ve yaşlarımda göz önünde olamadım. Burada suçu kendimde arıyorum” dedi.

“O KAZADA BEN DE VARDIM”

Sakaryaspor"un Sivas deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazasında hayatta kalan futbolculardan biri de Taner Gülleri. “2002 yılında Sakaryaspor"un trafik kazası geçirdiği ve beş kişinin hayatını kaybettiği kazada ben de vardım. O gün hostes koltuğunda oturduğum için kurtuldum” diyen golcü futbolcu, bugün attığı gollerle eleştirilere cevap verdiğini söyledi. Taner, şöyle konuştu: “ Geçen yıl Kocaelispor"da gol kralı oldum. "Süper Lig"de Taner oynayamaz" dediler ama bugün attığım gollerle ve oynadığım futbolla bunun cevabını veriyorum. Sevinçliyim, gururluyum. Bu çıkışın 32 yaşında olması da kısmet. Önümde bir üç yıl daha var en iyisini yapmaya çalışacağım.”

“TRANSFER TEKLİFLERİ ALIYORUM”

Çok geç çıkış yaptığını ve asıl suçu kendinde aradığını söyleyen Taner Gülleri, transfer teklifleri aldığını söyledi. “Devre arası için dört büyük kulüp dışında üç, dört teklif aldım ama Kocaelispor"da şu an mutluyum. Kocaelispor"un benim hayatımda önemli bir yeri var. Takım tutmam ama Galatasaray"a karşı bir sempatim var. Küçüklüğümden beri bu sempatimi kaybetmedim ama hiçbir zamanda Galatasaraylıyım demedim. Ailemin Galatasaraylı olmasından dolayı bu sempatim hep oldu. Galatasaray"dan ya da diğer büyük kulüplerden teklif gelse çok heyecanlanırım ama yaşımın bu transfere izin vereceğini sanmıyorum ama neden olmasın.”

“MİLLİ FORMAYI GİYECEĞİME İNANIYORUM”

Bugüne kadar milli takım forması hiç giymediğini söyleyen golcü oyuncu, “formdayım ve gol atıyorum. O günü bekliyorum” dedi. Taner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli takımların herhangi bir ayağında görev yapmadım. Tek burukluğum milli formayı giyememek oldu. Şimdi milli formayı giyecek şansa sahip olduğumu düşünüyorum. Bunun için önümde bir fırsat var çünkü hem formdayım hem de gol atıyorum. Milli formayı giyemezsem bu benim içimde bir yara olur. Ben o günü bekliyorum ve inşallah bu onuru yaşarım.”

Aydın Cingöz / Radyospor