YARALI Aslan"ı Cesur Yürek de iyileştiremedi... 24 Şubat"ta büyük umutlarla Galatasaray Teknik Direktörlüğü"ne getirilen Bülent Korkmaz aradan bir ay bile geçmeden "tartışılan adam" oldu. Futbolculuğu döneminde "Cesur Yürek" ve "Efsane Kaptan" lakaplarıyla anılan Korkmaz, Eskişehirspor maçından sonra sahayı ıslıklar ve protesto gösterileri arasında terk etti. Şimdi herkes onun yaptığı hataları konuşuyor. Çoğu kişinin "Acaba bu gömlek bol mu geldi" şeklinde düşünmesine neden olan o hatalardan bazıları şunlar:

Lincoln krizini yönetemedi

Dünyanın en yetenekli orta saha oyuncuları arasında yer alan ancak bir o kadar da problemli olan Cassio Lincoln"ü kazanmayı hiç denemedi. Aslında Brezilyalı yıldızı daha göreve başlamadan kaybetmişti. Galatasaray"ın başına geçmeden bir ay önce bir televizyon kanalına, "Ben olsam Lincoln"ü oynatmam" dedi. Takımdaki Türk futbolcularla ilişkileri çok iyi olan Korkmaz, Lincoln"e hiç yakınlık göstermedi. Bu da Lincoln ile Galatasaray arasındaki bağların iyice zayıflamasına neden oldu. Sambacı, Hamburg ile oynanan UEFA Kupası maçlarının en kritik anlarında kendisini oyundan alan hocasına herkesin gözü önünde tepki gösterdi. Korkmaz da buna karşın Lincoln"ü Eskişehir ve Trabzon maçlarında yedek oturtup ısınmaya dahi göndermedi.

Meira"nın gitmesine izin verdi

Rusya"nın Zenit takımından transfer teklifi alan Fernando Meira için görüşünü soran yönetime, "Gitmek istiyorsa bize faydalı olmaz. Artık onu takımda tutmanın anlamı yok" diye rapor verdi. İlk etapta Servet ve Emre Güngör"ün sakatlıkları nedeniyle Portekizli savunmacıya, "Gidemezsin" diyen Galatasaraylı yöneticiler, Bülent Korkmaz"ın bu sözleri üzerine karar değiştirip, gitmesine izin verdi.

Tek adamlığa soyundu

Eski teknik direktör Michael Skibbe"ye danışmanlık yapan Karl Heinz Feldkamp"tan yararlanmayı hiç düşünmedi. Ona resmen sırtını döndü. Bir Alman takımı olan Hamburg hakkında bile Kalli"den bilgi almadı. Kendisini "Florya"nın tek patronu" ilan etti. Onun bu davranışları sonucunda Feldkamp Florya"ya hiç uğramamaya başladı.

Hasan Şaş kumarı tutmadı

5 aylık bir sakatlık sürecinden çıkan ve tam 7 kilo fazlası olan Hasan Şaş"ı Trabzon deplasmanında ve Hamburg rövanşında "kurtarıcı" olarak sahaya sürdü. Hasan, henüz forma giymeye hazır olmadığı için bu maçlarda bekleneni veremedi ve bunun sonucunda ilk kez Galatasaray taraftarlarınca yuhalandı. Bülent Korkmaz aynı Hasan"ı Eskişehirspor maçının kadrosuna almadı. Onun bu hatası gönülden Galatasaraylı olan tecrübeli futbolcunun takımda kalma şansını zora soktu.

Oyunu iyi okuyamadı

Bordeaux ve Hamburg ile oynanan rövanş maçlarının ikisinde de taktik hataları yaptı. Her ikisinde de Galatasaray 2 farklı öne geçip büyük avantaj yakaladı, ancak kısa sürede yediği gollerle skor eşitlendi. Cimbom, Bordeaux"ya elenmek üzere iken Sabri Sarıoğlu"nun son dakikada attığı mucizevi golle 4-3 galip tur atladı. Hamburg rövanşında da 2-0 öne geçen takım 3-2 mağlup oldu ve elendi. Bülent Korkmaz takımının 2 farklı önde olduğu dakikalarda savunmayı sağlamlaştıracak ve oyunu soğutacak tedbirleri alamadı. Son olarak Eskişehirspor maçında takım 1-0 mağlup durumda iken Harry Kewell gibi dünyaca ünlü bir forveti çıkarıp, Galatasaray"a ne verdiği hep tartışılan Mehmet Güven"i sahaya sürünce, kendisini çok seven taraftarlar bile dayanamayıp tepki gösterdi.