Milliyetçi-turancı görüşü savunan ve muhalif yazılarıyla tanınan 83 yaşındaki Celadet Moralıgil yalnız yaşadığı evinde kendi gömleğiyle elleri arkadan bağlanarak öldürülmüş olarak bulundu

Cumhuriyet tarihinin ilk dönemi son tanıklarından olan ve milliyetçi-turancı görüşünü savunan Celadet Moralıgil (83) İstanbul Şile"deki evinde öldürüldü. Uzun süre dışarıya çıkmaması üzerine eve giren komşuları, Moralıgil"i salonda yarı çıplak vaziyette, elleri kendi gömleğiyle arkadan bağlanmış vaziyette öldürülmüş olarak buldu. İhbar üzerine gelen polis, yaşlı adamın vücudunda herhangi bir darp izine rastlamadı. Moralıgil"in ağzının kapatılıp boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerinde duran polis, evin bir bölümünün dağınık olması nedeniyle cinayetin hırsızlık amacıyla eve giren kişi yada kişilerce işlendiğini de değerlendiriyor. Moralıgil"in banka hesapları ve tapu kayıtları ile bilgisayarı incelemeye alındı. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.

Ergenekon operasyonuna karşıydı

Şile"de Doğancılı köyünde vefat eden eşi Necla Moralıgil adına bir ilköğretim okulu yaptıran ve eğitime yaptığı bağışlarla birçok derslik, laboratuvar yapılmasını sağlayarak çevresinde hayırsever kimliğiyle tanınan Moralıgil"in öldürülmesi Şile"de şok etkisi yarattı. Kendisini turancı milliyetçi olarak tanıtan Moralıgil"in, Türkçülük alanında yazdığı kitap ve makaleleri ile kendi sitesi üzerinden yaptığı yayınlarda muhalif yazıları ve Ergenekon operasyonlarına muhalif tutumu dikkat çekiyor. Polis cinayeti işleniş biçimiyle amatör kişilerce bilinçsizce yapıldığı yönünde değerlendirirken Moralıgil"in muhalif yazıları nedeniyle hedef olabileceği ihtimalini de araştırıyor.

Vatan