İzmir Amerikan Koleji öğrencileri gömleğin öyküsünü Söke Ovası"nda uygulamalı olarak gördü.
İzmir Amerikan Koleji"nde 35 öğrenci okulda gördükleri ders için hazırlayacakları “gömleğimin öyküsü” konusunu üretimden, imalatına kadar Söke"de inceledi. Söke Ziraat Odası"ndan destek alan öğrenci heyeti ilk olarak Söke Ovası"nda pamuk tarlası gezdi. Dalında pamuğu inceleyen öğrenciler burada pamuğun hasat edilişine de tanık oldu. Daha sonra SÖKTAŞ İplik fabrikasına gelen öğrenciler pamuğun iplik haline gelişi ile ilgili bilgi aldılar. Bosay Eğitim Kurumları eğitim sorumlusu Hamdi Topçuoğlu nezaretinde gömleğin öyküsünü Söke"de inceleyen İzmir Amerikan Koleji öğrencileri daha sonra LEE Jean Fabrikasına giderek buradaki üretim hakkında da bilgi aldılar.
Kendilerinden destek talebi gelince tereddüt kabul ettiklerini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “Eğitime hizmet etmek, gençlerimizi tarımsal üretim konusunda bilgilendirmek bizi mutlu etti. Öğrenciler pamuğun üretimdeki her aşamasını gözleri ile gördüler” dedi.
Uygulamalı ve görsel eğitim faaliyetlerinin öğrenciler için faydalı olduğunu ve zaman zaman bu tür gezileri gerçekleştirdiklerini ifade eden öğrenci heyetinin sorumlusu Hamdi Topçuoğlu; “öğrencilerimize verilen teorik bilgilerin dışında uygulamalı bilgilerin de verilmesi çok önemli. “Gömleğimin Öyküsü” konusu ile ilgili olarak konunun en iyi işlenebileceği alan Söke Ovasıydı. Önümüzdeki günlerde u kez “ayakkabımın öyküsü” konusu ile hayvancılık üretimini de öğrencilerimiz işleyecekler. Üretimin her aşamasını öğrencilerimize bu tür deneyimlerle aktarmak oldukça verimli oluyor” diye konuştu. Topçuoğlu; kendilerine destekte bulunan Söke Ziraat Odası"na teşekkür etti.