Umut, "Maçtan önce bana, 'Oğlum arka direğe koş, top hep oradan gidiyor' dedi. Ben de bu maç onu yaptım ve golü attım. Yani golün asisti annemden geldi" dedi.

Turkcell Süper Ligi'nin 21. haftasında zorlu Bursaspor deplasmanından bir puanla dönen Trabzonspor, 2010 yılındaki yenilmezlik sayısını 9'a yükseltti. Bursaspor maçıyla birlikte oynadığı 9 maçta, 7 galibiyet ve 2 beraberlik alan bordo - mavililer, söz konusu maçlarda rakip fileleri 21 kez havalandırırken, kalesinde sadece 5 gol gördü. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, rakiplerine oranla oyunun büyük bir bölümünde saha hakimiyetinin kendilerinde olduğunu belirterek, "Bizim oyun mantığımıza göre puan kaybetsen de, rakibine oranla üstün futbol oynamak yatıyor. Bursaspor karşısında da bunu yaptık. Daha çok pozisyona giren ve galibiyeti hak eden taraf bizdik. Kazansak büyük bir avantaj yakalayıp, moral bulacaktık ama olmadı" diye konuştu.

UMUT: "ANNEM ARKA DİREĞE KOŞ DEDİ, GOLÜ ATTIM"

Bordo - mavili takıma Bursaspor karşısında beraberliği getiren golü atan Umut Bulut ise 2010 yılında, lig ve kupalardaki toplam gol sayısını 10'a çıkarmanın sevincini yaşıyor. Yeşil - beyazlı takıma attığı golle ligdeki toplam gol sayısını da 9'a yükselten Umut, takımının galibiyetine katkı yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Umut, Bursaspor'a karşı attığı golde annesinin payının büyük olduğunu belirterek, "Maçtan önce annemle konuştuğumda bana, 'Oğlum arka direğe koş, top hep oradan gidiyor' dedi. Aslında hocamda bunu istiyordu. Bende bu maç onu yaptım ve golü attım. Yani Egemen'in hakkını yemezsek golün asisti annemden geldi. Daha önce de Sivasspor maçında annem beni bu şekilde uyarmıştı ve golü atmıştım. Bundan sonra da onun sözünü dinlemeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

ÖMER AYSAN DÖNÜYOR, CEYHUN CEZALI

Trabzonspor'un Bursaspor ile oynadığı maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ömer Aysan'la birlikte, yeni transferlerden Teofilo'nun, hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak maçta sahaya dönmesi bekleniyor. İki futbolcunun sakatlığının da Belediyespor ile oynanacak olan maça kadar tamamen geçeceği belirtildi. Bu arada Bursaspor maçında gördüğü sarı kart nedeniyle, cezalı duruma düşen Ceyhun Gülselam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

"SEVİNSEK Mİ, ÜZÜLSEK Mİ?"

Trabzon'dan yayın yapan yerel gazeteler, Bursaspor karşısında galibiyeti kaçıran tarafın Trabzonspor olduğunu yazdı. Kuzey Ekspres gazetesi, "Fırtınaya Bursa freni" başlığını atarken, Karadeniz Gazetesi, "Umut, Trabzon'un ekmeği!" manşetini kullandı. İlkhaber Gazetesi, "Büyük fırsat teptik" başlığıyla Bursaspor beraberliğini okuyucularına aktarırken, Günebakış Gazetesi, "Sevinsek mi, üzülsek mi?" başlığını attı. Taka Gazetesi de, "Umutlar bitmez" manşetini kullanmayı tercih etti. / DHA