Yaz aylarında olası bir kuraklık ihtimaline karşı şimdiden hazırlıklı davranan İl Genel Meclisi üyeleri; sulama ve içme suyu sıkıntısının yaşanmaması için gölet inşa edilecek uygun alanlar araştırıyor. İl genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Nazilli ilçesine bağlı dağ köylerinde en az bir adet göler yapımının sağlaması için başlatılan çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi.
Nazilli ve köylerdeki gölet çalışmalarına koordine eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker, ilçeye bağlı Kavacık ve Samailli köyleri arasında kalan bölgeye bir gölet inşa edilmesi için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Aydın İl Özel İdaresi Su Şube Müdürlüğü yetkilileriyle bölgede ön etüt çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Eker, uygun birkaç bölgede yer tespiti yapıldığını kaydetti. Bu alanlarda önümüzdeki günlerde zemin etüdü çalışmalarının yapılacağını belirten Eker, “Yapılacak olan toprak ve zemin etütlerinde alanın ne kadar yağmur ve kar suyu biriktirebileceği tespit edilecek. Uygun şartların belirlenmesi halinde en kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanılacak. Bu köylerimize en az bir adet göler kazandırılması halinde, hem köylü vatandaşlarımızın içme suyu kaynaklarının beslenmesi sağlanacak hem de tarım ve hayvancılıkta yaşanan sulama ve kullanma suyu sorunu çözülmüş olacak. İnşa edilecek olan göletler, olası orman yangınlarına müdahale konusunda yangın söndürme helikopterlerinin su alabilmesini sağlayacak özelliğe sahip olacak. Ayrıca, Aşağıyakacık ve Kahvederesi köylerinde yürütülen ön etüt ve zemin etüdü çalışmalarımız tamamlandı. Aşağıyakacık köyünde gölet yapımına uygun bir bölge tespit edildi. Bu çalışmamızda proje çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor” dedi.
Aydın İl Özel İdaresi bütçesinden ilk defa 1 milyon 600 bin YTL kaynağın il genelinde yürütülen göler yapımı çalışmaları için ayrıldığını hatırlatan Ahmet Eker; içme ve sulama suyu yatırımları ile gölet yapımı çalışmalarının Aydın İl Özel İdaresi ve KÖYDES Projesi bütçesinden yararlanılarak tamamlanacağını kaydetti. Öte yandan; Nazilli ve İzmir arasındaki ulaşım ağına yeni bir yol kazandırmak üzere olduklarını açıklayan Eker, ilçeye bağlı Sinekçiler köyü üzerinden geçen ve geçen yıllarda stabilize olarak ulaşıma açılan karayolunun bu yıl asfaltlanacağını müjdeledi. Eker, Nazilli"ye bağlı 23 köyde içme suyu ve parke taşı projelerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesinden 165 bin YTL kaynak aktarımı yapıldığını sözlerine ekledi.