Aydın İl Özel İdaresi tarafından Nazilli, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde yaptırılacak olan 3 yeni göletteki yapım çalışmalarıyla mevcut göletlerin bakım faaliyetleri büyük bir hızla devam ediyor.
Aydın İl Özel İdaresi, gölet çalışmalarına devam ediyor. Kış aylarında yağışlarla boşa akan yağmur suları, biriktirilip depo edilerek suyun kontrollü akışını sağlamak için yapılan göletler, aynı zamanda sulama suyu temini, sel ve taşkınlarla oluşan erozyon"u önlemek amacını da taşıyor. Olası boğulma tehlikesini önlemek ve can güvenliğini sağlayıcı tedbirleri arttırmak amacıyla, göletlerin etrafı tel örgü ile kapatılıyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, göletlerle ilgili yaptığı açıklama ; “Karpuzlu ilçesine bağlı Ektirli köyü Kocasu Mahallesi"nin gölet ihalesi yapılıp, inşaat çalışmalarına başlandı. Yüksekliği 12 metre, su depolama kapasitesi 45 bin metre küp olup, 2 bin dekar arazide zeytin sulaması yapılması düşünülüyor. 2010 yılı içinde Nazilli ilçesi Aşağı Yakacık ve Çine ilçesi Kavşit köylerinde göletlerimizin gövde inşaatları tamamlandı. Aşağı Yakacık köyünün sulama projesi tamamlandı ve ekim ayında ihalesi yapılacak. Kuyucak ilçemizde bağlı Ören ve Yaylalı köylerinde yağışlarla gelen taşkınların, gölete zarar vermesini önlemek amacıyla acilen dolu savaklar yapılarak gölette su depolanmaya başlanacak, önceki yıllarda yapılmış 9 köyümüzde göletlerin etrafı, kafesli tel örgü çitle çevrilerek kapatılacaktır” dedi.