Balığın teslim edildiği İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Sapanca Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdoğan Güven, balığın birileri tarafından bırakılmış olabileceğini, Sapanca Gölü'nde bu balığın yaşaması ve üremesinin mümkün olmadığını söyledi.

Recep Nalbantoğlu ve oğlu Fatih Nalbantoğlu, Sapanca Gölü'nün Yüzevler mevkiinde balık avlarken, ağlarına bir pirana balığı takıldı. Gölde yıllardır balıkçılık yaptıklarını belirten baba- oğul Nalbantoğlu,, daha önce ağlarına takılan bazı balıkların kafa hariç gövdelerinin yenmiş olduğunu belirtirek, "İki gün önce de avlanırken ağımıza bu balık takıldı. Çok keskin dişleri vardı ve canlıydı. Çok hızlı hareket ediyordu. Bir süre sonra öldü. Bunun pirana olduğunu anlayınca Su Ürünleri Faükültesi'ne götürdük" dediler.

`GÖLDE UZUN SÜRE YAŞAYAMAZ'
İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Sapanca İç Su Ürünleri Üretimi Araştırma ve Uygulama Birimi Yöneticisi ve Sapanca Su ürünleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdoğan Güven, balıkçıların getirdiği balığın pirana olduğunu doğruladı. Bu balıkların sadece tropikal bölgelerde yaşayabildiğini, Sapanca Gölü'nde uzun süre yaşamalarının mümkün olmadığını belirten Yard. Doç. Dr. Erdoğan Güven şunları söyledi:

"Bu balık kesin olarak pirana. Göle nasıl geldiğini bilemiyoruz. Gölde fazla yaşaması ve üremesi mümkün değil. Birileri bunu göle bırakmış olmalı. Kimsenin korkmasına gerek yok, insanlara zarar vereceğini düşünmyorum. Balıkları yaraladığını söylüyorlar. Bununla ilgili olarak araştırma yapacağız"

3 YIL ÖNCE DE BULUNMUŞTU
Sapanca Gölü'nde 2006 yılı yaz aylarında da 3 Pirana balığı bulunmuştu. Olta va ağlara pirana balığının takılması üzearine Sakarya Valiliği bir açıklama yaparak, bu balıkların Sapanca Gölü'nde yaşamasının mümkün olmadığını, balıkların birileri tarafından göle atılarak bir misansen yapılmış olabileceğini duyurmuştu.
Vatan