MUĞLA"nın Ortaca İlçesi"ne bağlı Dalyan Beldesi"nde yer alan gölde, kaçak avcıları önlemek için devriye gezen Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi"ne (DALKO) ait yedi metrelik tekne, önceki gün 19.00 sıralarında İdris Cesur (38) ve Mehmet Yılmaz (38) idaresinde Köyceğiz Gölü"ne açıldı. Gece 23.00"te devriyenin bitmesine rağmen teknenin geri dönmemesi üzerine, DALKO ekipleri arama çalışmalarına başladı.

Yakın mesafeden vurmuşlar

Kayıp tekneye, saat 02.30 sıralarında gölün tam ortasında rastlandı. İdris Cesur teknenin üst kısmında, Mehmet Yılmaz da kamarada kanlar içinde ölü bulundu. İlk incelemeler sonrasında, öldürülen kooperatif görevlilerinin göğüs bölümüne av tüfeğiyle yakın mesafeden ikişer el ateş edildiği belirlendi. Ayrıca, teknenin kıç kısmında yer alan ve göle atılan ağları tespit eden mekanizmanın yerinden söküldüğü, kayıp olduğu ortaya çıktı. Üzerindeki kan ve parmak izleri incelenen tekne rıhtıma çekilirken, evli ve beş çocuk babası İdris Cesur ile evli ve dört çocuk babası Mehmet Yılmaz"ın cesetleri Köyceğiz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında ise gölde kaçak balık avladığı iddia edilen sekiz kişi sabaha karşı gözaltına alındı. Cinayetin kaçak avcılarca işlendiği üzerinde duruluyor.

Telefondaki son konuşma

Soruşturma sırasında İdris Cesur"un arkadaşı Murat Demirci şok bir iddia ortaya attı. İdris Cesur ile son telefon görüşmesi yapan kişi olduğunu öne süren Demirci, "Telefonda konuşurken bir anda Mehmet Mehmet diye bağırmaya başladı. Sonra kelime-i şehadet getirdi. Cevap gelmeyince kızıp telefonu kapattım" diye konuştu.

HÜrriyet