Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında önceki akşam son saniyelerde Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a attığı kafa golüyle formasını giydiği Belçika'nın Standart Liege takımını Avrupa'da tutan Türk kaleci Sinan Bolat, golün büyük ölçüde şans eseri olduğunu itiraf etti. Pozisyonu değerlendiren Sinan, "Atağa katılma iznini almak için yedek kulübesine baktım. Herkes kalemi terk etmemi kafasıyla onayladı. İleri çıkarken, bununla ilgili hiç umudunuz olmasa da, gol atmayı hedefliyorsunuz. Ancak frikikten gelen topu büyük bir şansla kafayla ağlara yolladım” dedi.

Attığı golde çok şanslı olduğunu söyleyen tecrübeli eldiven, "Allah'a bu golü bana attırdığı için şükrediyorum. Maçın son saniyeleriydi ve benim kariyerimin ilk golüydü. O an ki mutluluğumu tarif edemem” değerlendirmesini yaptı. Avrupa medyasında günün en çok konuşulan ismi olan Sinan Bolat, “Şu anda burada bana çok fazla ilgi gösteriliyor. Avrupa'nın dört bir yanından tebrik telefonları alıyorum. İnanılmaz bir duygu” dedi. Milli kaleci, F.Bahçe'ye transfer iddialarına ise “F.Bahçe'ye gelmem gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

Forvetlere taş çıkartır

Alkmaar karşısında sayısız gol pozisyonu çıkaran Sinan Bolat, durum 1-0 rakip takım lehineyken uzatmalarda kazanılan serbest vuruşta ileri çıktı. Türk kalecinin şık kafa golü, S.Liege'yi UEFA Avrupa Ligi'nde tuttu.

İki kupada da kuralar 18 Aralık'ta

Avrupa Ligi'nde 3. tur, Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları 18 Aralık'ta çekilecek. Devler Ligi'nde liderlerin seri başı olduğu kurada Bordeaux, M.United, Real Madrid, Chelsea, Fiorentina, Barcelona, Sevilla, Arsenal 1.; B.Münih, CSKA, Milan, Porto, Lyon, Inter, Stuttgart, Olympiakos 2. torbada olacak. Avrupa Ligi'nde 12 gup liderleri ile Şampiyonlar Ligi'nin en iyi dört 3.'sü 1., 12 ikinciyle diğer dört 3. ikinci torbada yer alacak.

F.Bahçe ve G.Saray'a Liverpool çıkabilir

Avrupa Ligi'ndeki G.Saray ve F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden gelen muhtemel rakipleri belli oldu. Bu ekipler kuralara 2. torbadan girecek A. Madrid, R.Kazan, S.Liege ve Liverpool.

Beşiktaş 32 takım arasında 26. sırada

Beşiktaş, 32 takım arasında 26. sırayı elde etti. Grubu 4 puanla sonuncu tamamlayan siyah-beyazlılar, ayrıca, 6 maçta 3 gol atarken sadece golsüz Maccabi Haifa takımını geçebildi./yeni şafak