Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonu şampiyonluğunu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, teselliyi, “Gol Kralı” olan futbolcusu Semih Şentürk ile buldu. Sezonu 17 golle tamamlayan 25 yaşındaki Semih Şentürk, kariyerinde ilk kez bu unvanı aldı.


Bu sezon birçok maçta oyuna sonradan girmesine rağmen attığı kritik gollerle takımına büyük katkı yapan ve adı “Nöbetçi Golcü”ye çıkan Semih Şentürk, ligde çeşitli zaman dilimleri içinde toplam 27 maçta forma giydi. Bunlardan 17'sinde ilk 11'de sahaya çıkan Semih, toplam 17 gol attı.

Öte yandan 50. sezonunu geçiren lig tarihinde 13'er kezle en çok “Gol Kralı” çıkaran takım unvanını Galatasaray ile paylaşan Fenerbahçe, Semih Şentürk'ün bu başarısıyla 14'e ulaşarak bu alanda ezeli rakibini geride bırakmayı başardı. Ligde geçen sezon da “Gol Kralı” Fenerbahçe'den çıkmış ve Alex de Souza 19 golle bu unvanı almıştı.

Öte yandan bu sezon 17 golle “Gol Kralı” olan Semih, ligin son 25 sezonunda en az golle bu unvanı ulaşan futbolcu oldu. Semih'ten önce 1983-84 sezonunda Galatasaray'da forma giyen Boşnak futbolcu Tarık Hosiç, 30 maçta 16 golle “Gol Kralı” olmuştu.