Çocuklar ise ağaçları parçalayacak kadar saldırgan olan yaratığa Ninja kaplumbağa adını taktı.
Batman'ın Beşiri ilçesi Bahçeli köyünde, göldeki balıkların aniden azalması, yüzmeye giden çocukların gölde canavara benzeyen, gözleri ışık gibi parlayan garip bir yaratık gördüklerini iddia etmesi üzerine harekete geçen köy sakinleri gölde nöbet tutmaya başladı. Günlerce gölette aramalarını sürdüren köylüler sonunda çocukların korkulu rüyası haline gelen ve balıkların yok olmasına neden olduğu ileri sürülen yaratığı yakalamayı başardı.

İlk kez böyle bir yaratık gördüklerini belirten köylüler, kaplumbağaya benzeyen ancak üst derisi yumuşak, kafası domuz kafası gibi, gözleri küçük sarı ve parlak, sivri pençeleri olan yaratığı köyde bir havuza koydu. Böyle bir kaplumbağa türünün olup olmadığını öğrenmek için internette araştırma yaptıklarını, ancak benzer bir kaplumbağa türüne rastlamadıklarını belirten köylüler, göldeki balıkların yok olmasına ve yüzmeye giden çocukların korkulu rüyası haline gelen yaratığın araştırılmasını istedi.

Uzatılan kamış ağaç, kamış türü nesneleri keskin dişleri ile anında parçalayan hayvanın çok saldırgan ve tehlikeli olduğunu ifade eden Cumali Duran, "Köyde balıkların azalması ve köy çocuklarının gölde garip bir yaratık gördüklerini belirtmesi ile gölde garip yaratığı aramaya başladık. Uzun bir uğraştan sonra yakalamayı başardık. Önce kaplumbağa sandık, ancak yaratığın oldukça saldırgan ve güçlü olduğunu gördük. O kadar güçlüydü ki onu ters çevirip ancak öyle köye getirdik." dedi.

Sıcak yaz günlerinde korkudan suya giremediklerini belirten çocuklar ise yaratığın yakalanmasına oldukça sevindiklerini ifade etti. Çocuklar, oldukça saldırgan olan yaratığa Ninja kaplumbağa ismini takttı. Bu çevrede bu tür bir yarağı ilk kez gördüklerini belirten Behcet Duran, daha önce gölde yüz kilo balık avladığını ancak şu an 5 tane bile avlayamadıklarını ifade etti.

Yaratığın bu bölgeye ait olmadığını ileri süren Duran, "Bu gölete nasıl geldi bilmiyoruz. Bir ara göle başka yerden balık getirip bıraktılar. O balıkların arasında gelip burada gelişmiş olabilir. Çok tehlikeli, yakaladığı her şeyi parçalıyor. Gölde daha var mı bilmiyoruz. Balıkçılığın gelişmesi için gölde araştırma yapılmasını istiyoruz. Çünkü köyün tümü ve çevre köylerin büyük bir kısmı balık ihtiyacını bu gölden karşılıyordu. Çocuklar yaz sıcağında bu suda serinliyor" diye konuştu./yeni şafak