Türkiye"nin en batısında yer alan Aydın"ın Çine ilçesine bağlı Gökyaka Köyü"nde yaşayan vatandaşlar adeta mahrumiyet bölgesinde yaşıyor.

İl genelinde nerdeyse tüm köye parke taşı döşenirken, yaklaşık bin kişinin yaşadığı Gökyaka Köyü adeta çamur deryası içinde kaldı. Kışın çamurdan, yazın da tozdan bıktıklarını belirten köylüler, “Çevremizdeki her köye taş döşendi, çalmadık kapı bırakmamamıza rağmen bizim köy ile ilgilenen olmadı. Kendimizi sanki bir başka ülkenin vatandaşı gibi hissetmeye başladık” diye konuştular.

Özellikle köyde yaşlı ve çocukların zor durumda olduğunu ve acil durumlarda yolların aşırı çamurlu olması nedeniyle köye ambulans ve otomobil girmediğini belirten Gökyaka Köyü sakinlerinden Durmuş Alcan, köyde sadece traktör ile ulaşım sağlandığını belirtti. Köyden kimsenin acil hasta olmaması için dua ettiklerini belirten Alcan, “Köyümüzde yaklaşık bin kişi yaşıyor.

Aydın"da neredeyse taş döşenmemiş köy kalmazken bizim köye nedense bu hizmet gelmedi. Kaymakamlığa, İl Genel Meclisi üyelerine siyasilere derdimizi anlattık.

Ancak herkes "tamam hallederiz" deyip bizi başından savdı. Yollarda traktörden başka hiçbir araç yürüyemiyor. Gece komşuya bile traktör ile gitmek zorunda kalıyoruz” diyerek sorunun çözülmesini istedi.

Bozuk ve çamurlu yollarda en çok bayanların ve çocukların etkilendiğini belirten köy sakinleri, özellikle hamile bayanların traktörden başka aracın hareket etmemesi nedeniyle yağışlı günlerde evden dışarı çıkamadıklarını belirttiler.