Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, mevsim normallerinin üstünde seyreden yağışlı havanın başta pamuk üreticisi olmak üzere Didimliyi üreticiyi mağdur ettiğini söyledi. Mayıs ayı ortasına kadar etkisini sürdüren kuvvetli sağanak yağışın Didim’de ekili olan 33 dönüm pamuk ekili araziden 15 dönümüne zarar verdiğini aktaran Gökdemir “İlçemiz sınırları içerisinde ekili pamuk alanlarında yağış nedeniyle su baskınları oluştu ve ekili alanların yarısı zarar gördü. Bu zarar gören alanlar TARSİM kapsamında ürün vermediği içinde zararları karşılanmıyor. Yağışlar nedeniyle oluşan zararı üretici kendisi karşılayacak; üreticinin bu yıl dekar başına yaptığı maliyet 2 katına çıkmış oldu”dedi.
Geçtiğimiz hafta mazot, gübre ve pamuk desteklemelerinin çiftçilerin hesabına yattığını belirten Gökdemir, “Desteklemelerin hesaplarına yatmasına sevinen çiftçi, yağışlar nedeniyle sevinci kursağında kaldı” diye konuştu.
Son günlerde etkili olan yağışların Zeytin’de çiçek dökümüne neden olduğunu belirten Başkan Gökdemir yağışların zeytine yararı olmayacağını belirterek, çiçek dökümü nedeniyle verim kaybına neden olacağını söyledi. Didim’de Buğday, Yulaf ve Arpa hasadının başladığını belirten Gökdemir “18 bin dekar alanda buğday ve benzeri ürünler ekili, bu yıl verim ve kalite güzel. Çünkü kışın yağan yağışlar ürüne katkı sağladı. Şimdi hasat zamanı ve iyi bir verim alınmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg