Ankaraspor'u yakan maddeler ise şöyle:

Karar, üç ana maddeden oluştu. 30 Ağustos"ta yapılan A.Gücü Genel Kurulu"nda iki kulübü birden disipline taşıyan ihlallerin inat ve ısrarla düzeltilmediği ithamı ile başlayan yazıda, “Ankara BŞB Başkanı Melih Gökçek, A.Gücü"nde Ahmet Gökçek"in başkan seçildiği genel kurula gelip "A.Gücü"nü şampiyon yapacağız" demiş.

Ankaraspor üzerindeki etkisi ve katkısı çok belirgin bir kişinin aynı ligdeki başka takımın kongresinde böyle bir konuşma yapması dikkat çekicidir. Kongrede A.Gücü"ne bazı insanlar üye yapılmış ve bu kişiler, yönetimde yer almıştır. Söz konusu insanlar, Ankara BŞB Başkanlığı"nda görev yapan veya belediye ile iş ilişkileri bulunan işadamı ve müteahhitlerdir. Hukuki bağlantısı gözükmese de bu kişilerin Ankaraspor"daki etkileri bilinmektedir” ifadelerine yer verdi.

3. madde, “Ankaraspor için çok önemli olan üç oyuncunun A.Gücü Kongresi"nde Ahmet Gökçek"in başkan oluşunun hemen ardından A.Gücü"ne transfer olmasıdır” şeklinde yer aldı. Yazının sonunda “06.09.2009 tarihli TFF kararıyla PFDK"ya sevk edildiniz” ibaresi dikkat çekici bulundu. Bu arada TFF Başkanı Mahmut Özgener, Kulupler Birliği ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile A.Gücü eski başkanı Cemal Aydın dün istanbul"da bir araya geldi. Aydın"ın başkan Özgener"den 3 günlük süreyi uzatmasını istediği ancak red cevabı aldığı öğrenildi. / hürriyet