Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şike cezalarını indiren yasaya ilişkin olarak, ''Benim kişisel kanaatim, Cumhurbaşkanlığının geri göndermesinden sonra değişiklik yapılıp, yeniden kanuna yeni bir şekil verilip gönderilmesi. Aynı şekilde gönderilecek olursa bir noktada şike yapanların yanına kar kalmış olacak diye düşünüyorum'' dedi.
 
Bir gazetecinin ''Türkiye'de şike tartışmaları sürüyor. Üç partinin hazırladığı şike yasası var. Cumhurbaşkanı geri gönderdi. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Melih Gökçek, ''Benim kişisel kanaatim mevcut cezalar çok ağır. Bu kadar ağır olmaması lazım kesinlikle. Ama çıkan kanun da maalesef bunlara af getiriyor. Benim kişisel kanaatim, Cumhurbaşkanlığının geri göndermesinden sonra değişiklik yapılıp, yeniden kanuna yeni bir şekil verilip gönderilmesi. Aynı şekilde gönderilecek olursa bir noktada şike yapanların yanına kar kalmış olacak diye düşünüyorum'' yanıtını verdi.
 
Başka bir gazetecinin ''Sizin hakkınızda da takipsizlik kararı var'' değerlendirmesi üzerine de Gökçek, şunları kaydetti:
 
''Kimin suçu varsa o cezasını çekecek. Biz sadece bir telefon konuşması münasebetiyle bu tahkikatın içine alındık. Bir iş adamı, benim yanıma ziyarete geldiğinde, Sadri Bey, onunla telefon konuşması yaptı. Ben de telefonu aldım. Sadri Bey'e, 'Merak etme, Aziz'i bu maçta halledeceğiz' dedim. Biliyorsunuz benim Aziz Bey ile aramda biraz soğukluk vardır. Onun için söylediğim bir laf. Bunun şikeyle ne alakası olabilir, halen de aynı kanaatteyim.''
 
Melih Gökçek, şike yasasına ilişkin olarak AK Parti'de çatlak olduğuna ilişkin değerlendirmeleri hatırlatan gazeteciye de, ''Hiçbir şekilde çatlak söz konusu değil. Bir konuda herkes aynı düşünmezse, çatlak mı olur? Herkes bir ceza kanununun olmasını istiyor. Ceza oranları konusunda herkes değişik düşünebilir. Demokratik bir ülkede bu gayet doğal'' yanıtını verdi.
 
Gökçek, ''Şamil Tayyar'ın konuyla ilgili iddialarının'' sorulması üzerine de ''Onu Şamil'e soracaksınız'' dedi.
 
Öte yandan, ''Mustafa Sarıgül'ün CHP'nin başına geçeceğini iddia ettiğini'' hatırlatan bir gazetecinin ''Bu tüyoları nereden aldınız?'' sorusu üzerine ise Gökçek, ''(Mevcut yönetim, şayet Mustafa Sarıgül'ü CHP'ye kabul ederse, hiç çaresi yok, ilk kongrede Sarıgül genel başkandır, onun için de Sarıgül'ü bu partiye almazlar) dedim. Kolay kolay almazlar ama olur ya alırlarsa CHP'nin genel başkanı Sarıgül olur'' diye konuştu.