Bu konuda girişimler başlatan Akçova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ve Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’ı inceleme gezisi için Gökbel’e davet etti. Çine protokolünün de katıldığı inceleme gezisinde Başkan Çerçi, 910 metre yükseklikteki Paşpınar’ı mesire alanına dönüştürmesi konusunda Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım’dan söz aldı.
Türkiye’de her geçen yıl yayla turizminin önemli hale geldiğini, coğrafi konumu, tabiat güzellikleri ve su kaynağı ile Gökbel Dağı’nın mükemmel bir konuma sahip olduğunu söyleyen İsmail Çerçi, “İlk etapta Gökbel Dağı’nın en kaliteli suyunun yer aldığı Başpınar mevkiinde bulunan Onman Yangın ekibinin bulunduğu bölgeyi mesire alanına dönüştürmek, burada bulunan ve kullanılmayan 5 adet ahşap evi restore edip kullanılabilir hale getirmek istiyoruz. Bu saha mesire alanı olarak belediyemize tahsis edildiğinde, çevre düzenlemesi yaparak, vatandaşların konaklayabileceği yeni ahşap evler yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Başpınar’ın cazibe merkezi haline gelebilmesi için en önemli etkenin ulaşım olduğunun altını çizen İsmail Çerçi, “Şu an kullanımda olan Başpınar yolu 17 km. ve önemli bir kısmı stabilize yol konumunda. Bu yolumuzu daha kısa mesafeye indirme imkanımız var. Yeni açılacak yollar ile Başpınar yolu 5 – 7 km.ye indirilebilir. Yeni açılacak yol sayesinde tarım alanları ile orman arasında bir tampon alan oluşacak ve yangına ulaşım ve yangının yayılmasını önleme açısından da önemli bir katkısı olacak. Bu konuda milletvekillerimizin ve Orman Bölge Müdürlüğümüzün yardımcı olmalarını bekliyorum” diye konuştu. 
Sahada incelemelerde bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Belediye Başkanı’nın düşüncelerinin memnunluk verici olduğunu belirterek, “Başpınar’ın mesire alanına çevrilmesi düşüncesini olumlu karşılıyorum. Belediyemiz bu konuda gerekli çalışmaları yapsın. Biz alanı doğrudan temin ile belediyeye devredelim ve burayı istedikleri şekilde düzenleyip işleterek halka açsınlar. Buranın mesire alanına dönüşerek halkın kullanıma açılması bizi de çok mutlu eder” şeklinde konuştu.
Yeni açılacak yol içinde görüşünü ifade eden Yıldırım, “Orman alanını tarım alanlarından ayıracak bir yol olması bizim için de çok iyi. Zaten bu tür yollara genel müdürlüğümüz de öncelik ve ağırlık veriyor. Bu sayede tarım alanlarında çıkacak olan yangınların ormana sıçraması ve orman alanlarında çıkan yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale imkanı doğuyor” dedi.
Yıldırım, Akçaova Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan ve ilgili şube müdürlerine yol çalışması için gerekli çalışmaları hemen başlatmaları talimatını vererek, yaklaşık 250 bin TL ye mal olacak yolun bu yıl içinde açılmasını istedi.
İnceleme gezisi sonunda gösterdiği duyarlılık ve yardımı nedeniyle Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Milletvekili Kılınç ve Bölge Müdürü Yıldırım’a teşekkür ederken, Kılınç da, Bölge Müdürünün verdiği karardan dolayı memnun olduğunu belirterek, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün onman yangınlarındaki ani müdahalesi ve başarılarından dolayı teşekkür etti.