Cosmopolitan dergisi, göğüslerle ilgili bilinmeyen gerçekleri masaya yatırdı
 
UÇLAR ARASINDA UÇURUM
Tıpkı göbek delikleri gibi, göğüs uçları da farklı tip ve boyuta sahip... Hiç kimsenin göğüs ucu, bir başkasınınkine benzemiyor.
Göğüs uçlarının içe dönük olması, normal kabul edilse de kadınların sadece yüzde 20’lik bir bölümünde görülüyor.
İnanması zor gelebilir ama bazı kadınların üçüncü bir göğsü daha olabiliyor.
Çoğu zaman varlığı bilinmeyen ve koltuk altına yakın bir yerde bulunan bu gelişmemiş göğüs, ancak hamilelik döneminde büyüdüğü zaman fark ediliyor.
 
UYARILINCA BÜYÜYORLAR
Göğüsler de tıpkı penis gibi uyarıldıkları zaman büyüyor; yani erekte oluyorlar. Uyarılan göğüs ucu 1.2 santim kadar uzuyor.
Göğüs uçlarının etrafındaki minik kabarcıklar ise ‘Montgomery Bezleri’ diye adlandırılan küçük salgı bezleri...
 
KOŞARKEN İNİP ÇIKIYOR
Siz koşarken göğüsleriniz, yaklaşık 20 santimetre yukarıya çıkıyor, iniyor ve bu sırada 8 rakamına benzeyen bir hat çiziyor. Ağır çekimde tekrar tekrar izlenen kayıtlara göre, bu hat şöyle bir orana sahip oluyor: Yüzde 50 yukarı-aşağı, yüzde 22 sağa-sola, yüzde 27 içe-dışa
.
İKİZLER AMA FARKLILAR
ABD’de bir plastik cerrahi derneği tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre; çoğu kadının iki göğsü arasında hafif bir boyut farkı bulunuyor. Genelde sol göğüs diğerinden büyük oluyor. Uzmanlara göre bunun nedeni; sol tarafın, ergenlik çağında daha fazla östrojene maruz kalması.
 
BİKİNİNİN İÇİNE DE GÜNEŞ KREMİ
Güneş kreminizi mutlaka bikininizin üstünü giymeden önce sürün ve sadece açıkta kalan kısımları değil, bikininin altında kalan yerleri de iyice kremleyin. Sanılanın aksine pek çok bikiniyle mayonun kumaşı güneş ışınlarını geçirir ve sadece belli bir oranda koruma sağlar.