Nefes darlığı, öksürük ve göğüste ağrı şikayetleriyle Medical Park Samsun Hastanesi'nde Göğüs Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Başoğlu'na başvuran 16 yaşındaki M.A.'nın göğsünden yaklaşık 300 gramlık kitle çıkarıldı.
Bir süre önce, nefes darlığı, öksürük ve göğüste ağrı gibi şikayetlerle hastanede Göğüs Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Başoğlu'na başvuran 16 yaşındaki M.A.'da göğüs boşluğundaki timüs bezinde tümör oluşumuna rastlandı. Tıpta "timoma" olarak bilinen bu durumun tanısı konulduktan sonra, 6 kür kemoterapi uygulandığını belirten Başoğlu, "Kitlede yeterli küçülme olmaması üzerine ameliyat kararı aldık" dedi.
Kalbe yakın olduğundan dolayı ameliyatın riskler içerdiğini de belirten Başoğlu, "Akciğer ve kalp zarını tutmuş, kalp kası üzerinde yer yer yapışıklıklara neden olmuş, yaklaşık kalp boyutunda olan kitle, akciğerin tutulan kısmı ve kalp zarının üçte birini de içine alacak şekilde total olarak çıkarıldı. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyon gelişmedi ve gayet başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız, solunumu rahatlamış bir şekilde, normal vücut fonksiyonlarına kavuştu" diye konuştu.

İHA