Kanarya saat 21.00"deki maçı kazanarak liderlik koltuğundaki yerini korumaya çalışacak. Cim-Bom ise kötü giden sezonu alacağı bir Fener galibiyetiyle kurtarmayı planlıyor. Gladyatörlerin arenada yaptığı müthiş mücadele gibi, bu zorlu derbi sonrası bir takım ayakta kalacak

VE büyük gün geldi çattı. Galatasaray ile Fenerbahçe TT Arena"daki ilk derbide ligin kader maçlarından birisine çıkacak. Bir tarafta şampiyonluk yarışındaki avantajını korumak için kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, öte yanda ise bu sezon tüm hedeflerini yitiren ancak yeni stadındaki ilk derbide taraftarlarının yüzünü güldürerek kendini affettirmeye çalışan Aslan... Aynı zamanda Kanarya bu maçı alırsa galibiyet serisini 10"a çıkartacak.

285 milyona karşı 187 milyon lira

Galatasaray ise maçı kaybetmesi halinde bir sezondaki 13. yenilgisini alacak ve 3 Bülyükler arasında daha önce bu rekorun sahibi olan Fenerbahçe"ye ortak olacak. Piyasa değeri 285 milyon lirayı bulan Kanarya ile değeri 187 milyon lira olan Cim-Bom"un bu zorlu kapışması, ezeli rekabetin 367. randevusu olacak. Daha önceki maçların 139"unu Fener, 116"sını G.Saray kazandı. Gollerde ise Kanarya"nın 512"ye 463"lük üstünlüğü var.

Taraftarlar ses rekorunu kıracak

Fırat Aydınus"un yöneteceği karşılaşmada Galatasaraylı Zapata, Yekta, Culio ve Stancu ilk kez derbi heyecanı yaşayacak. Kazım ise bu kez eski takımına karşı mücadele edecek. Dev maçta Sarı-Kırmızılı taraftarlar “Bir spor alanında 128.7 ile ulaşılan en yüksek desibel rekoru”nu kırmaya çalışacak. Guiness"ten gelen bir heyet rekor için ölçüm yapacak. Zorlu derbide toplam 360 basın mensubu da görev yapacak.

Alex"i kilitleyip sağdan saldırın

BUGÜNKÜ derbiye sezonu kurtarma gözüyle bakan Galatasaray"da Hagi, maç stratejisini belirledi. Rumen çalıştırıcı dünkü idmandan önce futbolcularıyla yaptığı görüşmede, derbinin taktiğini anlatırken, “Fener"in eli ayağı Alex.

Onu durdurursak oyundaki üstünlüğü ele alırız. Ataklarımızı daha çok sağdan yapacağız. Bu isteklerimizi gerçekleştirirsek, istediğimiz skorla ayrılırız” dedi. Hagi, muhtemel 11"inde 10 kişiyi belirlerken sadece Arda ve Kewell için kararını son anda verecek.

Aslan"ın en zayıf halkası Zapata

LİDER çıkacağı Türk Telekom Arena Stadı"ndaki Galatasaray derbisinden lider olarak ayrılmak isteyen Fenerbahçe, son idmanını yaptı ve maç saatini beklemeye başladı. Taktik ağırlıklı geçen son idmanda Teknik Direktör Aykut Kocaman"ın şut çalışması üzerinde durduğu belirtildi. Rakibin en zayıf noktasını kale olarak belirleyen Kocaman, oyuncularına, “Fırsat bulduğunuz her pozisyonda kaleye şut çekin” emrini verdi. Bu arada Başkan Aziz Yıldırım dün akşam idmanı takip etti.

Fenerbahçeliler"e çay-kahve ikramı

GALATASARAY"DAN Fenerliler"e jest. Yönetici Ali Haşhaş, derbi için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirtirken, “Fenerli taraftarları belirli bir düzen ile stada alıp, çıkartacağız. Bu sırada bekleme anında, onlara çay kahve ikramı yapacağız. Hakemler bir hata yapmazsa, derbi sakin geçer” dedi. Bu arada Fenerli taraftarlar Kadıköy Salı Pazarı ve Sinan Erdem Spor Salonu"nun önünden otobüslerle TT Arena"ya götürülecek.

star