Çetenin yeni reisi Ana lakaplı 58 yaşındaki Saadet Aybey, çetenin içerdeki üyelerine para göndermek için faaliyet alanını kuyumcu soygunlarıyla genişletti. Polisin teknik takibine takılan Ana ve adamları yakalandı.

Adana'da, 'Aybeyler' olarak bilinen hırsızlık çetesinin elebaşı olan oğlunun tutuklanmasının ardından, bu görevi kendisinin üstlendiği öne sürülen 'Ana' lakaplı 58 yaşındaki Saadet Aybey, polisin 3 ilde yaptığı operasyonda 13 adamıyla birlikte yakalandı.
Çete üyeleri, geçen mart ayında suikast silahı olarak bilinen Uzi ile bar basıp, müşterilerin kafasına silah dayayarak, haraç alırken güvenlik kameralarınca kaydedilmişti.

Aybeyler Çetesi elebaşı 'Maho' lakaplı Mehmet Selim Aybey, bir grup adamıyla birlikte 9 ay önce tutuklandı. Çeteye büyük darbe vurulduğu sanılırken, geçen mart ayında bir bara yapılan silahlı baskında, aynı çetenin faaliyetini sürdürdüğüğü anlaşıldı. Aybeyler Çetesi üyeleri, Uzi marka otomatik tabanca da kullandıkları bar baskınında müşterilerin kafalarına silah dayamış, terör estirip, para almıştı.

6 AY SÜREN TAKİP

Bu baskının ardından soruşturma başlatan polis, çetenin elebaşılığını, Mehmet Selim Aybey'in annesi Saadet Aybey'in devraldığını saptadı. 'Ana' lakaplı Saadet Aybey ile birlikte şüphelenilen kişiler teknik takibe alındı. 6 ay süren teknik takipte, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çete üyelerinin özellikle kuyumculardan tabla ile altın çaldıkları, otomobil kiralayarak farklı illerde hırsızlık yaptıkları, bu yolla elde ettikleri para ile de cezaevindeki çete üyelerine baktıklarını belirledi.

ALTIN TABLA

Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla 'Altın tabla' adıyla gerçekleştirilen operasyonda, çeteyi yönetip, para akışını sağladığı öne sürülen Saadet Aybey ile birlikte toplam 14 kişi yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, bayıltıcı sprey, çalıntı dizüstü bilgisayarlar, kar maskeleri ve çok sayıda fişek ele geçti. 21 büyük hırsızlık yaptıkları, evlerden ve kuyumculardan çaldıkları altınları anlaştıkları bir kuyumcuya sattıkları iddia edilen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

3 ilde operasyon

Çetenin Adana'nın yanı sıra, İstanbul ve İzmir'de de hırsızlık olaylarına karıştığını saptayan polis, 3 ilde 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Saadet Aybey ile birlikte toplam 14 kişi yakalandı./yeni şafak