Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Orta öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) başarıları, Aydın'ı dışarıdan göç alan bir il haline getirdiği bildirildi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'ın gerek ÖSS, gerekse OKS'de aldığı başarılı sonuçların kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, bu başarılar nedeniyle çok fazla göç almaya başladığını söyledi.
Çocuklarına daha iyi bir eğitim vermek isteyen ebeveynlerin Aydın'ı tercih ettiklerini ifade eden Erdem, ''Veliler çocuklarını Aydın'da okutmak istiyor. Bu nedenle göç alıyoruz. Ama bununla beraber o okulların, sınıflarındaki öğrenci sayısı artıyor. Eğitimde ihtiyaca cevap vermekte zorlanan bir yapı oluşuyor. Bunun dengelenmesi lazım'' diye konuştu.
Aydın'ın eğitimdeki başarısı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Aydın'ın eğitim konusunda sıkıntısı olmayan il imajına sahip olduğunu vurgulayan Erdem, şöyle konuştu:
''Bu imaj belki başarı açısından belki doğru bir imaj ama gelin görün ki şu an ilimizin merkezi ve 17 ilçemizdeki okullarımıza yakinen baktığımızda, bir çok eksiğimiz var. Ankara'nın Aydın'a eğitim-öğretim noktasındaki bakış açısının buradaki eğitim standardının daha kaliteli bir noktaya çıkartılması noktasında da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle başarının devam ettirilebilmesi için buradaki ihtiyaçların giderilmesi lazım.''

-AYDIN'DA 656 DERSLİK İHTİYACI VAR-

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner'de Aydın'daki 602 okul'da toplam 172 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, derslik sayısının 6 bin 634 olduğunu söyledi.
Aydın'ın ilköğretim'de 534, orta öğretimde 122 dersliğe ihtiyacı olduğunu açıklayan Taner, ''İlimiz göç alan illerden biridir. Dolayısıyla her yıl okul çağında olan öğrenci sayımız, göçler nedeniyle artmaktadır. Bu nedenle göç alan yerlerde, okul ihtiyacının sürekli arttığı izlenmektedir'' dedi.

-AYDIN'IN EĞİTİMDEKİ BAŞARILARI

Aydın, ÖSS'de de sınavı kazanan aday sayısında 2001 ve 2002'de Türkiye ikincisi, 2003 ve 2004 yılında Türkiye üçüncüsü oldu.
2005 yılında sayısalda Türkiye 14'üncüsü olan Aydın, 2006 yılında ise sözel'de Türkiye birincisi, eşit ağırlıkta Türkiye ikincisi, 160 ve üstü puan alan iller sıralamasında da Türkiye ikincisi olmuştu.
OKS'de ise 2005 yılında Türkiye 9'unculuğu, 2006 yılında ise Türkiye 11'inciliği elde edilmiştir.