Şirketin hisseleri haftanın ilk iki işlem gününde yüzde 30'dan fazla değer yitirirken son 65 yılın en düşük seviyesine geriledi.



General Motors'un iflas edeceği ile ilgili söylentiler ABD borsalarının en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.



Her bir analistten farklı bir ses yükselirken, GM'in kurtarılıp kurtarılmayacağına ilişkin belirsizlik hisse fiyatlarına aynı şekilde yansıyor.



Pazartesi günü yüzde 23 düşen hisseler dün de yüzde 15 gerileyince 1943 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü ve 3 doların altına indi. Otomotiv devinin piyasa değeri de 1.8 milyar dolara kadar düştü.



GM hisseleri şubat ayında 30 doların üzerinde işlem görürken piyasa değeri de 20 miyar dolara yaklaşıyordu. Gelinen noktada hisseler son bir yıl içerisinde yüzde 98 değer yitirmiş oldu.



Son yılarda sürekli kan kaybeden ve son darbeyi de finansal krizden alan General Motors'un kurtulması için ABD hükümetinin ciddi bir yardım paketi açıklaması gerekiyor.



GM, 2008'in üçüncü çeyreğin de 4 milyar doların üzerinde bir zarar açıklayarak yatırımcılarını yine hayal kırıklığına uğratmıştı.

HÜRRİYET