İrlandalı yazar George Moore'un, "The Singular Life of Albert Nobbs" adlı kısa öyküsünün sinema uyarlamasında başrol oynayacak Close, filmin tanıtımı için Dublin'de düzenlenen basın toplantısında, 10 yıldan fazla süredir hayalini kurduğu filmin çekimlerine başlanacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Romancı Gabriel Garcia Marquez'in oğlu Rodrigo Garcia'nın yöneteceği filmin senaryosunu, Irish Times gazetesi edebiyat editörü John Banville ile kaleme alan Close, bu tür bir ortak yapımın kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti.

"Hem kamera önünde, hem kamera arkasında, böylesi sıradışı yeteneklerle çalışacağımızı rüyamda bile göremezdim" diyen Close, izleyenlere "muazzam bir duygusal darbe indirecek" filmin hikayesinin "çok farklı ve orijinal" olduğunu söyledi.

Yönetmen Garcia da pek çok ilginç temayı bir araya getiren bu tür bir senaryonun nadiren ellerine geçtiğini ifade ederek, hikayenin merak uyandırdığını, aynı zamanda eğlenceli de olduğunu belirtti.

-ERKEK KILIĞINDA-

George Moore'un hikayesi, Victoria dönemi Dublininde geçiyor. Filmde Glenn Close, uzun yıllar erkek kılığına girerek gerçek kimliğini gizlemek durumunda kalmış bir İngiliz kadını canlandıracak.

Dublin'deki çekimleri yaklaşık bir ay sürecek filmin diğer rollerini Pauline Collins, Aaron Johnson, Mia Wasikowska ile İrlandalı oyuncular Jonathan Rhys-Myers, Brenda Fricker ve Maria Doyle-Kennedy paylaşıyor.

Finansmanına İrlanda sinemasını desteklemek üzere kurulan "Irish Film Board"un da katkıda bulunacağı filmin, 6 milyon avroya mal olması bekleniyor.

A.A.