“Gizli tanık Ethem”  eğitim için gittikleri yerde komutanların mühimmatı PKK’ya verdiğini öne sürdü. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı ‘’internet andıcı’’ davası ile birleştirilen emekli Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ davasının 32. duruşması dün yapıldı. 
 
MÜHİMMAT FAZLAYMIŞ
 
Duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, önceki celse çağırılan gizli tanık Ethem’in gizli tanık odasında hazır edildiğini söyledi. Ses ve görüntüsü bozularak salona aktarılan gizli tanığın video konferans yöntemiyle ifadesi alındı. Ethem, Erzincan merkeze bağlı Yaylabaşı bölgesinde korucu olarak görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti: “Görev yaptığım bölgede Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanı Murat astsubay ile sık sık görüşüyorduk.KorucubaşıKemal, ifademe konu olan olayların olduğu zamanda kendisine yeni bir silah almıştı. Bu silahı denemek içinMurat astsubay ve beraberindekilerle bir atış alanına gittik. Bu karakolun her zaman kullandığı atış alanından farklı bölgedeydi. Murat astsubay, karakol askerlerine atış yaptırdıktan sonra onları yolladı. Biz atış yapmaya devam ettik. Askerlerin atış taliminden sonra biz bomba atar, biksi, G-3 veKalaşnikof gibi silahlar kullanarak ateşettik.Bombaatarlaatış yaparkenhedef gözetmeksizin atış yapmamızın doğru olmadığını ve kar birikintilerinin içine düşen bazı mühimmatların patlamadığını Murat astsubaya söyledim. Murat astsubay hedef gözetmeye gerek olmadığını, mühimmatların zimmet fazlası olduğunu, imha edilmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık 1,5-2 sandık bomba atar mermisi attıktan sonra oradan ayrıldık.’’ 
 
DOLU GİTTİ BOŞ GELDİ 
 
Kendisinin ülkücü olarak bilindiğini belirten “gizli tanık Ethem’’, Murat astsubay, bazıkorucular veaskerlerle birlikte intikale gittiklerini söyleyerek, Tunceli, Erzincan veOvacık’ın sınır oluşturduğu dağlık bir bölgede araçlardan indiklerini, önemli komutanların olduğu bir heyet kendileriyle buluşacağı için çevre güvenliği aldıklarını kaydetti. Gelen komutanların, arkasındamühimmat olan bir araçla yukarı doğru devam ettiklerini belirten gizli tanık, “Dönerken arkası boşalmıştı. Aynı dağın diğer yamacında yaylacılık yapan çobanlar var. Bunlar PKK’ya yardım ederler, sürekli yayladadırlar.Hatta bu insanların koyunlarını sınırdan geçirmelerine yardım bile ediyorlardı. Araçlardaki mühimmatın bunlara verildiğini düşünüyorum. Savcı bana, ‘Mühimmatı gömmüş olabilirler mi?’ diye sormuştu. Araçta boş malzemeler vardı, ne olup bittiğini net olarak bilmiyorum. SilahlıKuvvetler mensubunun terör örgütümensuplarına yardımcı olduğunu biliyorum’’ dedi.
 
DiNLENMESiNi iSTEMEDi
 
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek, ‘’gizli tanık Ethem’’in dinlenmesinin dava açısından bir gerekliliği olmadığını belirterek, ‘’Tanık Erzincan soruşturmasının tanığıdır. Bizim davamızdaki sanıklarla ilgili bir beyanı yoktur. Onun için dinlenilmesine gerek yoktur’’ diye konuştu. Çiçek’in avukatı İrem Çiçek de bu gizli tanığın davayla ilgili bir beyanının olmadığını öne sürerek, ‘’Müvekkillerimizle ilgili bir beyanı olmayan tanığın ifadesini almaya gerek yoktur. Kendisine soracak bir sorumuz yoktur’’ dedi. Mahkeme heyeti, bu yöndeki itirazları reddederek, gizli tanığın duruşmada dinlenilmesine karar verdi.