Toplantıdan sonra bir açıklama yapılmazken kararın bugün açıklanacağı öğrenildi. Anayasa Mahkemesi heyetinin bir toplantıya ilişkin hiçbir şekilde basına bilgi verilmemesi konusunda karar alması ve toplantıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmaması nedeniyle, toplantıdan çıkan sonuçla ilgili başkent kulislerinde çeşitli iddialar ortaya atıldı. Kulislerde, Paksüt hakkında oyçokluğu ile soruşturma açılmasına gerek olmadığı yönünde karar çıktığı iddia edilirken, başka bir iddiaya göre oylama bugün yapılarak kamuoyuna açıklanacak.

Osman Paksüt dışarı çıktı

Anayasa Mahkemesi, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz"ün Paksüt hakkında soruşturma açılması için Anayasa Mahkemesi"ne gönderdiği dosyayı dünkü toplantısında ele aldı. Toplantıda, Başkan Haşim Kılıç"ın delilleri değerlendirmesi için görevlendirdiği üyenin yaptığı ön inceleme sonunda hazırladığı rapor masaya yatırıldı. Mahkeme öğleden sonra Paksüt hakkındaki raporu görüşme kararı aldığı için Paksüt"ün yerine heyete kıdemli yedek üye Mustafa Yıldırım alındı. Edinilen bilgiye göre Başkan Kılıç, toplantıda resmi açıklama yapılana kadar hiçbir üyenin açıklama yapmaması gerektiğini bildirdi.

Eşi 20 Temmuz"da yargılanacak

Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz, Paksüt"ün eşi Ferda Paksüt hakkında Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Paksüt, sanık olarak ilk kez 20 Temmuz"-da hakim karşısına çıkacak.
Vatan