248 klasörde Özden Örnek'in darbe günlükleri, Balbay'ın günlükleri ile Şener Eruygur'un ofisinden çıkan gizli belgeler öne çıkıyor.

'Ergenekon' davasının ikinci iddianamesine ilişkin 248 klasörden oluşan ve 2 DVD'ye kaydedilen ekler avukatlara verilmeye başlandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda uzman bir ekip tarafından iddianamenin ekleri DVD'ye aktarıldıktan sonra bir örneği 'Ergenekon' davasına bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine verildi. Mahkemenin sanık sayısına göre çoğalttığı DVD'ler, avukatlara bugün itibariyle dağıtılmaya başlandı.

SAVCI ÖZ HAKKINDA HER ŞEY

Şener Eruygur'dan Savcı Zekeriya Öz ve Metin Özçelik ile ilgili kişisel bilgilerin çıktığına dair de ifadeler var. Zekeriya Öz'ün çocuklarının okuduğu okullarla ilgili bilgiler var. İçişleri Bakanlığı'yla alakalı ifadeler de bulunuyor. MGK ve Jandarma Genel Komutanlığı'na sunulan gizli evrakların Eruygur'un ofisinde bulunduğu yazılmış olduğu görüldü. Operasyonlar başladıktan sonra Eruygur'un sekreterini arayarak belgelerinin yok edilmesini istediğine dair ifadeler var.

AYGÜN: EMİRLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınarak sorgulanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün Şener Eruygur'a gönderdiği bir yazı da dosyada dikkat çekti. Aygün'ün gönderdiği yazıda şu sözler yer alıyor: "ATO her zaman emrinizdedir… Uygun görürseniz emirlerinizi öğrenmek ve gelişmeler hakkında değerlendirmelerimizi size sunmak için görüşme talebinde bulunuyoruz." Sanıklar arasında yapılan telefon görüşmelerinin dökümleri de avukatlara dağıtılan klasörlerde ayrıntılı olarak yer aldı.

İKİNCİ İDDİANAME 5 BÖLÜMDEN OLUŞUYORDU

Ergenekon davasının 1909 sayfadan oluşan ikinci iddianamesi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Mahkemenin bu kararının ardından “Ergenekon” soruşturmasına ilişkin ikinci dava da açılmış oldu. Mahkeme, halen görülmekte olan “Ergenekon” davası ile ikinci davanın birleştirilmesi yönünde karar vermezken duruşma tarihini 20 Temmuz 2009 olarak belirlenmişti. İkinci iddianamenin tamamlanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, iddianamede 21 tutuklu, 35 tutuksuz olmak üzere 56 şüpheli olduğu, yakın tarihlerde soruşturmaya dahil edilen 48 tutuklu, 29 tutuksuz olmak üzere 77 şüpheli hakkındaki soruşturma evrakının tefrik edildiği ve bunlar hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtilmişti. (GAZETEPORT)

EK KLASÖRDEN ÖNE ÇIKANLAR

* MGK ve Jandarma Genel Komutanlığı'na sunulan bazı gizli evrakların da Şener Eruygur'un ofisinde yazıldığına dair bilgiler var.

* Operasyonlar başladıktan sonra Eruygur'un sekreterini arayarak belgeleri yok etmesini istediğine dair ifadeler de ek klasörlerde yer alıyor.

* Yine ilk iddianamenin eklerinde olduğu gibi en önemli dayanaklar telefon görüşmeleri ve msn yazışmalarından oluşuyor.

* Cumhuriyet Mitingleri ile Kent ve Patalya oteldeki toplantılara ait bilgiler de iddianamede yer alıyor.

* DHKP-C örgütüne yönelik Hollanda'da düzenlenen operasyonlarda çıkan örgüt arşivi de ek klasörlerde yer alan belgeler arasında. Arşivde, Gazi Mahallesi olaylarını Osman Gürbüz'ün yaptığına ilişkin örgüt üyelerinin birbirleriyle yaptığı telefon görüşmeleri bulunuyor.

Vatan