İstiklal Caddesi'nde öldürülen Alman'ın gizemli hikayesi..

İstiklal Caddesi'nde sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen Alman Gregor Kerkeling"in ülkesinde hapisten kaçtıktan sonra Türkiye'ye ve kendini işadamı olarak tanıttığı iddia edildi.

İstiklal Caddesi"nde 1 lira vermediği için İbrahim Akyol (26) tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen İnşaat Mühendisi Alman Gregor Kerkeling"in (42), kız arkadaşı Hatice Işık "İstiklal Caddesi"nde buluşacaktık.Gregor her gün yaptığı gibi dua etmek için kiliseye gitmişti. Oradan dönerken bu olay olmuş. İhtiyacı olan herkese yardım eden, para veren bir insandı. Bu olayı anlamak mümkün değil" dedi.

Işık, cenazeyi Almanya"ya götürmeye hazırlanıyor.

"İmam nikahı kıymıştık"

Gregor Kerkeling, 1 yıl önce Türkiye"ye gelmişti. Burada bir arkadaşı aracılığıyla, finans şirketi sahibi Hatice Işık"la tanışan Kerkeling, Işık"la evlenerek burada yaşamaya karar vermişti. Nişanlım dediği Gregor Kerkeling"in, Almanya"daki eşinden boşanmaya çalıştığını anlatan Işık "Birbirimizi çok seviyorduk. Beni sevdiği kadar Türk insanını da çok seviyordu. Hatta imam nikâhı kıymıştık. Eylül gibi evlenecektik" diye konuştu. Polis kiralık katil şüphesi üzerinde de duruyor.

ÖLDÜRÜLEN ALMAN'LA İLGİLİ İDDİALAR

Kerkeling'in Almanya'da hapisten kaçtıktan sonra Türkiye'ye geldiği ve kendini işadamı olarak tanıttığı iddia edildi. Alman Savcılığı, dolandırıcılık suçlamasıyla iki yıldan fazla ceza alan Kelkering'in Jva Münster hapishanesinde birkaç hafta yattıktan sonra cezasını tamamlamadan hapisten kaçıp ortadan kaybolduğunu doğruladı. Komşularından alınan bilgiye göre Almanya'da eşi ve iki çocuğu da olduğu öğrenilen Kerkeling'in Türkiye'de kendini işadamı olarak tanıttığı belirtildi.

OLAY KASABASINDA ÜZÜNTÜ YARATTI

İstanbul'da işlenen cinayet Almanya'daki Billerbeck kasabasında büyük üzüntü ile karşılanıyor. Az sayıda Türk'ün yaşadığı kasabada ve Kelkering'in 2008'de terkettiği evinin çevresinde dünden beri bir sessizlik hakim. Kasabada yaşayan Türkler yaşanan acı olaya çok üzülüyor. Geçen yıla kadar ölen Gregor Kerkeling'e döner sattığını belirten Ali Harman, bu olaydan sonra Türkiye'nin imajının büyük bir yara alacağını dile getirerek şunları söyledi: "Tabi ki insanı üzüyor böyle olaylar. Hele hele 50 cent için yapılan, daha doğrusu yapılmaması gereken bir şey. Biz burada yaşıyoruz, burası küçük bir şehir. Ölen kişinin kız arkadaşının bir Türk olması demektir ki bizim insanımızı, bizim ülkemizi sevdiği anlamına geliyor. Üzücü bir şey. Bugün dünyada halen 50 cent için insanlar öldürülüyorsa o zaman her an nerede ne olacağı belirsiz birşey. Bende burada restoran işlettiğim için yüzde yüz gelip bunu bize soracaklar. Burada oturan aileleri arkadaşlarına ne söyleyeceğiz acaba." - vatan