Antalyaspor deplasmanı için havaalanına iner inmez taraftarların küfürlü protestosu ile karşılanan Sarı-Kırmızılı futbolcular, Fenerbahçe derbisi sonrasında yaşadıkları ve milli maç arasında unutmaya çalıştıkları kötü atmosfere bir anda geri döndü.

Özellikle uzun sakatlık dönemi sonrası Milli Takım"ın Avusturya ile oynadığı maçta attığı golle büyük moral bulan genç takım kaptanı Arda Turan"ın, kendisine yapılan aleyhte tezehürat ve protestolar nedeniyle çöküntü yaşadığı ve sezon sonunda G.Saray"dan ayrılma düşüncesini kesinleştirdiği öğrenildi.

MORALİ "SIFIR"A İNDİ

Kaptan, kendisine moral vermek için arayan yakın dostlarına “Bunları hak edecek ne yaptım?” şeklinde dert yanarken, öğleden sonra da başkan Adnan Polat ile bir görüşme yaptı ve “Bırakın sezon sonu gideyim” dedi. Arda konuşmasına şöyle devam etti:

“Artık dayanacak gücüm kalmadı. Benim ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğumu en iyi siz biliyorsunuz. Sonuna kadar, iliklerime kadar Galatasaray ile yaşayan birisiyim. Ancak şartlar artık beni çok farklı bir boyuta taşıdı. Sezon sonunda takımdan ayrılmam gerekiyor.”

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

Sarı-Kırmızılılar"a Antalya"da yapılan protestonun organize bir hareket olduğunu düşünen yöneticiler ise konuyu araştırıyor. Havalimanında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve polisin olaya müdahele etmediğini düşünen idareciler, yaşları 15-17 arasındaki grubun sorumlularını arıyor. Olaya ilk tepki gösteren sportif direktör Cüneyt Tanman, kendisini bile dinlemeyen bu grubun küfürlü tezahürat yapmasına sert tepki vermişti. Tribünlere önderlik yapan taraftar gruplarının bu olayı kınamaması ve sessiz kalmaları ise dikkat çekti.