Malatya’da eğitim uçuşu sırasında düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Kıdemli Yüzbaşı Erhan Kındır’ın cenazesi Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit yüzbaşı Kındır’ın annesi Melek Kındır sürekli askerlere sarılarak, “Sizin anne ve babanız ağlamasın” derken, 2 yaşındaki kızı Nazlı, annesinin elini bırakarak askerlerin arasına koştu. “Babamı istiyorum” diyen Nazlı bir yüzbaşıyı göstererek ağlamasını sürdürdü. Nazlı babasının fotoğrafını öperek vedalaştı. Nazlı’nın baba özlemi törene katılanları da gözyaşlarına boğdu.
 
‘Kızıma iyi bakın’  
 
DİYARBAKIRLI ailenin 5 çocuğundan en büyüğü olan şehit Recep Garlı’nın acı haberi ilk olarak İzmir’in Bayındır İlçesi’nde oturan ailesine verildi. Acı haber daha sonra da Gümüldür’deki eşine ulaştı. Eşinin şehit olduğu haberiyle yıkılan Serap Garlı, acısını paylaştığı 15 aylık kızı Irmak’a sarılıp gözyaşı döktü. 
 
Eşiyle en son sabah konuştuğunu söyleyen Serap Garlı, “Eşim bana ‘Arkamdan dua edin. Çocuğuma iyi bakın. Çocuğumu öpün’ dedi ” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Şehit Recep Garlı dün memleketi Diyabakır’da Kürtçe ağıtlarla, gözyaşlarıyla uğurlandı.  
 
Amcası gibi şehit düştü 
 
SİİRT’İN Eruh İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlker Atan’ın baba ocağı Amasya’nın Merzifon İlçesi Diphacı Köyü’ne acı haber tez ulaştı. 51 yaşındaki Dursun Atan, “Kardeşim 1992’de Mardin’de şehit düştü. Oğlum eczacılık fakültesini kazanmasına rağmen, ‘Amcamın intikamını alacağım. Asker olacağım’ diyerek astsubay oldu. Bir eve bir ateş düşer. Hep mi bize düşecek bu ateş” dedi. Anne Satı Atan’ı da diğer oğluAstsubay Alper Atan sakinleştirmeye çalıştı. 
 
Ağlayarak o şerefsizleri sevindirmem
 
HAKKARİ’DE şehit düşen Uzman Çavuş 24 yaşındaki Hakan Çil, memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Çil’in iki ay önce evlendiği hemşire eşi Fatma Çil, kendisini karşılayan kayınpederi İhsan Çil’e sarılıp, “Ben ağlayarak o şerefsizleri sevindirmem. Güçlüyüm ağlamayacağım” diye haykırdı. İhsan Çil, 5 oğluna sarılarak, “Dik duracağız, ağlamayacağız. Düşmanlarımızı güldürmeyeceğiz” dedi.