Sertifikalı okul geçidi görevlisi olan öğrenciler arkadaşlarının okula giriş çıkışlarında can güvenliği için sorumluluk aldı.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amiri Erdal Sağlam gözetiminde gerçekleştirilen kurslarda trafik polisleri Mustafa Kalemci, Ali İhsan Baytemir ve Cemal Kent, öğrencilere trafik konusunda önemli bilgiler vererek eğitilmelerini sağladılar.
Trafik tanımları ve trafikle ilgili genel bilgiler veren polis memurları, okul geçidi görevlisinin ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, trafik zabıtasınca verilmiş belgesi bulunan ve özel kıyafet ve işaret taşıyan görevliler olduğunu anlattılar.
İlk ve orta dereceli okullarda istekli öğretmenler, veliler ile 11 yaşını bitirmiş öğrencilerin okul geçidi görevlisi olabildiğini ifade eden trafik polisleri, “Görev yaparken önemle dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Trafik sevk ve idare edilirken önce kendi emniyetimizi ön plana almalıyız, araçları rahatlıkla görebileceğimiz ve sürücülerinde bizi görebileceği bir noktada durmalıyız. Geçişi sağlanacak öğrencilerin yolu dik şekilde kaldırıma kadar geçmelerini sağlamalıyız. Kaldırımı kullanmayan öğrencileri ikaz etmeliyiz. Okul çıkışlarında kaldırımda belirli bir birikimin sağlanması gerekir, her iki üç öğrenci için taşıtları durdurmamalıyız. Taşıtlar durdurulurken gelen aracın okul geçidine olan mesafesine dikkat etmeliyiz. 50 metreden daha kısa mesafedeki araçların geçmesini beklemeliyiz. Ani olarak araç durdurursak kazaya sebebiyet verebiliriz. Geçiş önceliği olan araçların sirenlerini duyduğumuz zaman derhal öğrenci geçişini durdurup, bu araçların geçişini sağlamalıyız” diyerek kursu tamamladılar.
Nazilli Lisesi Toplantı salonunda verilen kursun ardından Lise durağında yapılan uygulama eğitimlerini de başarıyla tamamlayan öğrenciler arkadaşlarını geçişlerde koruyacakları için büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. - iha