Memurlarla yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinin hatırlatılması üzerine Şimşek, 2002 yılından bu yana ne memuru ne emekliyi ne de asgari ücretlileri hiçbir şekilde mağdur etmediklerini ve her zaman enflasyondan çok daha fazla artış verdiklerini kaydetti. Şimşek, "Yani dolayısıyla bir kere biz Hükümet olarak memurumuzun, işçimizin, emeklimizin yanındayız. Türkiye'nin artan kaynaklarını kullanırken bir yandan yatırımları, bir yandan da kamu hizmetinin kaliteli bir şekilde yürümesi için çalışan memurumuzu, işçimizi gözettik. Biz yine eldeki imkanlar çerçevesinde memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" diye konuştu.

Şimşek, yaptıkları hesaplamalara göre, 2013 yılı için yeni teşvik sisteminin devlete net maliyetinin 2 milyar lira olacağını bildirdi. Yeni gelen torba tasarıda gelen tedbirlerden 450 milyon liralık bir gelir beklediklerine de dikkati çeken Şimşek, "Dolayısıyla net etkisi de yaklaşık 1,5-1,6 milyar lira olacak...Türkiye'nin en az gelişmiş illerinde siz 100 liralık yatırım yaparsanız devletin desteği 116 lira. Bu şartlarda cebinde az biraz sermayesi olan ve fikri olan girişimcilerimiz bu fırsatı, bu imkanı kaçıramazlar" dedi.

Borcu 1 dakikada sıfırlayabiliriz

Şimşek, Türkiye'nin IMF ve Dünya Bankası arasında normal üyelik ilişkileri olduğunu ve bu kurumların Türkiye'yi artık örnek ülke olarak gösterdiğini söyledi. Eskiden Türkiye'nin IMF ve Dünya Bankası'nın en büyük müşterisi olduğunu ve 1990'lı yılların sonunda uçurumun eşiğine gelmiş ülkenin IMF'den yaklaşık 23,3 milyar dolarlık borç alındığını hatırlatan Şimşek, "Şimdi indirmişiz bunu, neredeyse artık borç kalmamış gelecek sene itibariyle. İstesek zaten bir dakikada sıfırlayabiliriz" diye konuştu.