TOBB Girişimci Kadınlar Kurulu Aydın İl Başkanı Belgin İlker yaptığı açıklamada 12 Haziran seçimleri öncesi siyasi partilere “Kadın aday istiyoruz” mesajı gönderdi.
Açıklamasında seçimlere hazırlanan partilerin listelerinde seçilebilecek konumda kadın adaylara yer vermesi gerektiğini savunan İlker “Seçilebilecek konumda olan kadın adayların arkasında duracağız. Bu seçim döneminde alacağımız tavır budur” diyerek hemcinslerine destek olacaklarının mesajı gönderdi.
TBMM’nin kuruluşundan bu yana yapılan seçimlerde Aydın’ın 132 kez Ankara’da temsil edildiğini söyleyen Belgin İlker, “Aydın mecliste bu güne kadar 132 sandalye ile temsil edildi. Bunlar arasında meclise 7–8 kez giden vekiller var. Ama bu sandalyelerde Aydın’ı temsil eden kadın sayısı maalesef üzüntü verici. 12’nci dönemde Adalet Partisi’nden Melahat Gedik, 20 ve 21’nci dönemlerde Demokratik Sol Parti’den Sema Pişkinsüt, 22’nci dönemde AK Parti’den Semiha Öyüş ve 22 ve 23’ncü dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Özlem Çerçioğlu meclis sandalyelerinde Aydın’ı temsil eden kadınlar oldu. Yeni dönemde 91 yıllık meclis tarihinde Aydın’dan çıkan kadın vekil sayısı kadar milletvekilinin Aydın’dan Ankara’ya gönderilmesi en büyük arzumuz. O nedenle siyasi partileri uyarıyoruz. Seçilebilecek sayıda kadın adaylara yer verin. Her zaman kadın adaylara öncelik vereceklerini gündemlerinde tutan partiler bunu önümüzdeki seçimde gerçekleştirmelidir” dedi.

haber.jpg

KADINLAR ROL ALMALI

Yaptığı açıklamada Siyasette zihniyetin değişmesinde kadınların büyük rol oynayacağını savunan Belgin İlker, “Kadınların siyasetin içinde aktif rol almalarını istiyoruz. Toplumsal sorumluluğu kadınlarla paylaşmak ve onlara önemli vermek gerektiğine inanıyorum.
Kadınlarımızın yalnızca karar verme süreçlerinde değil, ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev alması sağlanmalı, siyasal yaşamda da etkinlik alanı genişletilmelidir. Tam demokrasi ve temsilde adalet için kadınların siyasette daha baskın olmaları şart Öncelikle siyasi partiler kanununda bu konuda değişikliğe gidilmesi ve kadınlara uygulanan sözde pozitif ayrımcılık olan kotanın, kota olmaktan çıkarılıp eşit oranda temsil edilme için parti meclislerinde ve aday listelerinde daha fazla kadın bulundurmaları gerekiyor” diye konuştu.