• BIST 107.737
  • Altın 143,602
  • Dolar 3,5334
  • Euro 4,1438

    Girdiğiniz her site Facebook profilinizde görülebilir!

    30.09.2011 13:05
    Zaman Tüneli uygulamasıyla profil sayfalarını hayatın sanal bir özeti ile değiştiren Facebook, uygulamaya eklenen akıllı paylaşım özelliği ile güvenlik konusunda çok fazla tepki çekeceğe benziyor.
    Girdiğiniz her site Facebook profilinizde görülebilir!
    Girdiğiniz her site Facebook profilinizde görülebilir! Girdiğiniz her site Facebook profilinizde görülebilir! Girdiğiniz her site Facebook profilinizde görülebilir!

     

     Zira sosyal ağın önümüzdeki haftalarda uygulayacağı Zaman Tüneli özelliği ile birlikte gelen akıllı paylaşım uygulaması, güvenlik ayarlarını doğru düzgün yapmadığınız takdirde internette yaptığınız herşeyi profilinize yansıtıyor.
     
    Zaman Tüneli’ne eklenen yeni akıllı paylaşım uygulaması, özellikle Facebook bağlantılı web sitelerinde paylaşımı kolaylaştırıyor gibi gözükse de kullanıcıların özel hayatını hiçe sayan bir özellik aslında. Uygulama Facebook eklentili sitelerde beğen tuşuna basarak vakit kaybetmenizi önlemek için kullanıcıyı “Zaman Tüneli’ne Ekle” özelliğine yönlendiriyor ve otomatik olarak kullanıcının internet üzerinde gerçekleştirdiği tüm aktiviteleri profile yansıtıyor.
     
    Hangi aktiviteler diye soracak olursanız; izlediğiniz videodan, okuduğunuz en basit bir habere, görüntülediğiniz fotoğraflardan ya da dinlediğiniz müziğe kadar her şey “Zaman Tüneli’ne Ekle” özelliği ile profilinizde gözüküyor. Yani paylaşmaya gerek duymadığınız ya da istemediğiniz içerikler bile profilinizde yer alıyor.
     
    Özellik, paylaşımı kolaylaştırmak adına öne çıkarılsa da, dışarıdan pek öyle durmuyor. Burada Facebook kullanıcılarının Zaman Tüneli’ne ekleyecekleri uygulamalara dikkat etmesi gerekiyor. Akıllı paylaşım uygulamasını istemiyorsanız, bu uygulamayı sürekli kapalı tutabilirsiniz. Herrhangi birşey paylaşmak istediğinizde ise uygulamayı açmak durumundasınız. Her içerik sırasında bu özelliği açıp kapama zahmeti profilde kirlilik yaratmakla kalmayıp, bir süre sonra kullanıcıyı bıktırabilir. Ya da tüm bunlarla uğraşmayıp bu özelliği Zaman Tüneli’ne eklediğinizde karşınıza çıkacak üç seçenekten birini tercih ederek veri takibine siz karar verebilirsiniz. Özelliğin “herkese açık” seçeneği internette yaptığınız her şeyi profilinize yansıtırken, “arkadaşlar” seçeneği ile yaptıklarınızı sadece arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü uygulama sizi üç seçenekle sınırlıyor. Bunların dışında “özel” seçeneğini işaretleyerek internette yaptıklarınızı sadece kendiniz görebilirsiniz.
     
    Ancak bu seçeneklerle bile paylaşmak istemediğiniz içeriklerin de profilinize yansımasını engelleyemiyorsunuz. Bu haliyle kullanıcıları son derece rahatsız edecek uygulama, güvenlik sorunları nedeniyle halihazırda sıkıntı yaşayan Facebook’u zor durumda bırakacak gibi duruyor.

     

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve kişilik haklarını hiçe sayan yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Diğer Haberler
  • 4 bin belge ve görüntü var!04 Ekim 2012 Perşembe 20:33
  • 12 milyar yaşında ikiz delikler!04 Ekim 2012 Perşembe 20:28
  • Windows 8′i sevmiş ama…04 Ekim 2012 Perşembe 19:11
  • Facebook sonunda bunu da yaptı04 Ekim 2012 Perşembe 16:09
  • Böyle sabit disk görmediniz!03 Ekim 2012 Çarşamba 22:01
  • 37 bin metreden atlayacak03 Ekim 2012 Çarşamba 21:09
  • Mona Lisanın esrarı...03 Ekim 2012 Çarşamba 21:09
  • Caretta carettalar izleniyor03 Ekim 2012 Çarşamba 21:08
  • Hükümet sitelerine saldırdılar03 Ekim 2012 Çarşamba 21:07
  • Hommels Türkiye’ye geliyor03 Ekim 2012 Çarşamba 21:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Aydın Post | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0256.226 61 64 | Faks : 0256.226 61 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim