Ergenekon sanıklarından Hayrettin Ertekin, "komutanım" diye hitap ettiği kişiye, "Ben olsam, giderim, o Diyarbakır Belediye Başkanı'nın alnına 8 tane sıkarım" diyor.

Ergenekon soruşturmasının delil dosyalarından 418. klasörde, "Turgut Özal'ın kuyumcusu" olarak bilinen Hayrettin Ertekin'in, ''Komutanım'' diye hitap ettiği Yalçın Ölçer adlı kişiyle 3 Ocak 2008 tarihinde yaptığı görüşmenin deşifresinde, Ergenekon örgütünün, bir dönem Gebze - Ankara hattında, Kürt işadamlarının öldürülmesi olaylarından bilgisi olduğuna dair ibarelere dikkat çekildi. Yalçın Ölçer'e, Diyarbakır'da PKK'nın yaptığı bombalı saldırıyı değerlendiren Hayrettin Ertekin'in, ''Komutanım, bunların kökünü kazımak lazım'' diyerek sarf ettiği sözler şöyle aktarıldı:

''Ben olsam, giderim, o Diyarbakır Belediye Başkanı'nın alnına 8 tane sıkarım. Silahı alıp dağa çıkarım. O gün de gelecek. Komutanım bizim geçmişte yaptıklarımızı az çok biliyorsunuz. O ekibi tekrar oraya yollayın. Tekrar huzur gelir bölgeye. Ben diyorum ki Ankara - İstanbul - Gebze hattı açılmadan bu işler olmaz. Bana vereceksiniz tekrar. Bu bana verilmediği müddetçe hiçbirşey olmaz komutanım.'' (Bugün)