Samsun’un Canik İlçesi’nde meydana gelen selde hayatını kaybeden baba ve 2 çocuğu toprağa verildi. Selde ayrıldığı 43 yaşındaki eşi Kenan Yazıcı ve iki çocuğunu kaybeden 33 yaşındaki Selma Baş, çocuklarının cenazesini memleketi olan Ordu’un Ünye İlçesi Çaybaşı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verirken, Kenan Yazıcı Samsun’da defnedildi. Baş, "Suya girip onları kurtarabilirim zannettim. Beni bekliyorlar diye düşündüm" diye konuştu.

ANNENİN EN ZOR ANLARI izlemek için tıklayınız

Canik İlçesi’nde dün meydana gelen selde, çocukları 15 yaşındaki Mücahit Yazıcı ve 10 yaşındaki Bedirhan Hüseyin Yazıcı ile birlikte hayatını kaybeden TOKİ konutlarında kapıcılık yapan Kenan Yazıcı ayrı ayrı yerlerde defnedildi. Anne Selma Baş, iki çocuğunun cenazelerini alarak memleketi olan Ordu’nun Ünye İlçesi Çaybaşı Beldesine götürdü. Burada yapılan cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken genç kadına kızı 14 yaşındaki Rabia Yılmaz destek verdi.

Çocuklarının sular altında kaldığını öğrendikten sonra olay yerine gelerek feryat eden ve su dolu eve girip onları kurtarmak için çırpınan acılı kadın ölümlerin yapılan ihmallerden kaynaklandığı ileri sürdü. Eşiyle 2 yıl önce boşandıklarını dile getiren Selma Baş, çocuklarının hafta sonu yanına geldiklerini söyleyip, "Ayrıldıktan sonra ben Ünye’nin Çaybaşı Beldesi’nde ailemin yanına döndüm. İki oğlum ve babaları bir haftalığına Trabzon’a gittiler. Kızım benim yanıma geldi. Burada yaşanan facia tamamen ihmalden kaynaklanmıştır. Dalgıçlar olsaydı, suyun altından girilip müdahale edilebilseydi O camlar kırılsaydı. Ufak oğlum kurtulabilirdi. Çünkü morgta bekledi. Hala sıcaktı. Camide yıkanırken sıcaktı. Çok geç müdahale ettiler" dedi.

'BENİ BEKLEDİKLERİNİ DÜŞÜNEREK SUYA ATLADIM'

Çocuklarının kurtarılması için geç müdahale edildiği ileri süren Selma Baş, suya onları kurtarabileceğini düşünerek girdiğini söyleyerek, "O anda onları oradan almak istedim. Alabilirim gücüm yeter zannettim. Başka bir şey düşünemedim. Sadece beni beklediklerini düşündüm. Gidemedim. Yetişemedim. Gücüm yetmedi. En son bir hafta önce Trabzon’a gitmeden çocuklarımı gördüm. Döndükleri günde aradım, ancak çocuklarımla konuşamadım" diye konuştu. Boşandığı eşinin TOKİ konutlarında kapıcılık yaptığını belirten Baş, "Babaanneleri orayı çocuklarıma mezar yaptı. Aynı zamanda kendi oğluna da mezar yaptı. Başka dairesi varken onları o zemin kattın da oturttu" dedi.

ANNE DAVA AÇACAK

TOKİ konutlarının dere yatağına yapılmasının hata olduğunu ileri süren Selma Baş, "Çok ihmal var. O dere yatağını kapatıp oraya TOKİ’leri yapmak çok büyük bir yanlış. Kapıcı dairelerini o şekilde yerin debine sokmaları hataydı. En azından giriş kat olabilirdi. Kapıcı daireleri giriş kat olsaydı benim çocuklarım yaşıyor olacaktı. Hukuki her türle hakkımı arayacağım" dedi.

Genç kadının 70 yaşındaki babası Mehmet Baş’ın evinin önünde bekletilen cenazeler daha sonra Çaybaşı Merkez Camisi’ne götüldü. Burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından da Tekke Mahallesi’nde aile mezarlığında toprağa verildi. Anne Selma Baş ve kızı Rabia Yılmaz tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

BABA AYRI DEFNELİDİ

Selde hayatını kaybeden ve kapıcılık yapan Kenan Yılmaz ise Samsun’un Canik İlçesi Yeşilova Mahallesi Camisinde kılınan öğle namazından sonra Kıran köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze Yılmaz'ın babası Hüseyin Yılmaz, Ak Parti Millitvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. Bazı kadınlar cenaze törenine gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a tepki göstererek, konutların yanlış yere yapıldığı söyledi. Başkan Yılmaz'da "bu konu yeri burası " değil diyerek törenin yapılacağı camiye gitti. (DHA
)