Hava sıcaklığındaki artış gıdaların daha çabuk bozulmasına neden olduğu ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması istendi. Didim ilçesinde artan hava sıcaklığı nedeniyle gıda zehirlenmeleri olaylarının da arttığı bildirildi.
Sıcaklarda halkın gıda zehirlenmeleri konusunda daha dikkatli olmalarını ve hijyen kurallarına çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Didim Devlet hastanesi başhekimi Fesih Doğan Yıldız, “Bu mevsimde yiyecekler hava sıcaklığından dolayı hızla bozularak toksin ve bakterilerin üremesine sebep olabilir. Açıkta ve hijyen kurallarına özen gösterilmeden hazırlanan yiyecek satış noktalarından alışveriş yapılmamalı ve gıda maddeleri buzdolabında saklanmalıdır. Günlük su tüketimi arttığından 2-3 litre sıvı almamız sağlığımız açısından olumlu etki yapacaktır" dedi.
Yaz sıcaklarından korunabilmek için enerji ve vitamin deposu olan karpuz, üzüm, çilek, kiraz ve şeftali gibi yaz meyvelerinin bol bol tüketilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, "Yaz aylarında tüketilen yağlı ve hamurlu yiyecekler, aşırı sıcaklarda vücutta yorgunluğa, baş ağrısı ve tansiyona neden olur. Bu nedenle özellikle sıcakların fazla olduğu yaz aylarında hamurlu, yağlı yiyeceklerden şiddetle kaçınılması gerekmektedir" diye konuştu. (iha)