Şubat ayı içerisinde yapılan gıda denetimlerinde toplam 21 işyerine 39 bin 147 TL idari para cezası kesildi; 3 işyerinin de faaliyetlerine son verildi.
Aydın Tarım İl Müdürlüğü"nce Şubat ayı içerisinde “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında kanun” ve “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” hükümleri doğrultusunda gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.
Yapılan denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimizde toplam, 1.341 adet gıda üretim yeri, 9.820 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Şubat ayında gıda üretim yerlerine toplam 148 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 775 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 10 adet işletmeye toplam 27 bin 330 TL idari para cezası kesilmiştir. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 11 adet işyerine toplam; 11 bin 817 TL idari para cezası kesilmiştir.