Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, solcu gençlerin ABD"nin 6"ncı Filosu"na karşı Şubat 1969"da düzenlediği protesto gösterisine yönelik müdahale ile tarihe “Kanlı Pazar” olarak geçen olay konusunda, muhafazakar sağ kitlenin ciddi olarak kendini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, internethaber adlı siteye yaptığı açıklamada, “Keşke dindar, muhafazakar kitleler de sol olarak tanımlanan gençlerle birlikte ABD 6"ncı filosunu protesto etselerdi. Ben yıllardır iç eleştiri olarak hep taşımışımdır. Bu yapılsaydı belki Türkiye"nin siyasi gelişmesi farklı olurdu” dedi. Kurtulmuş, 68 öğrenci hareketinin simgelerinden Deniz Gezmiş"in mezarını ziyaret etmekten gocunmayacağını da söyledi.
Türbansız aday olur
Kurtulmuş, milletvekili adayları konusunda, “Türbanlı ve türbansız” ayrımı yapmayacaklarını da bildirdi. Yasalarda türbanlı milletvekilinin seçimini engelleyecek bir madde olmadığını savunan Kurtulmuş, “Ama fiili olarak bir engel, teamül var. Teşkilatlarımızı bırakacağız, onlar aday belirlerken türbanlı aday gösterirse biz de türbanlı aday gösteririz” dedi.