Türkiye"nin 90 kişilik heyetinde açık oturum ve tartışmalarda "sivil vizyonu" ve AKP"ye desteğiyle tanınan sinemacı-reklamcı Sinan Çetin de bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı"ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül"ün yarın başlayacak gezisine katılacak Türk heyetinde Devlet Bakanı ve Hindistan-Türkiye Ortak Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, bazı yerel yöneticiler ve çok sayıda işadamı yer alacak. Gül 7-12 Şubat tarihleri arasındaki gezisinde Hindistan Devlet Başkanı Pratibha Patil ile görüştükten sonra Başbakan Manmohan Singh"in de bulunacağı heyetler arası görüşmelere katılacak.

Hindistan Cumhurbaşkanı Patil, Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler onuruna bir akşam yemeği verecek. Abdullah Gül Hindistan dışişleri bakanı S.M.Krishna ve muhalefet lideri Sushma Swaraj ile Yeni Delhi"de görüşecek. Ziyaret sırasında Türk ve Hintli işadamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Forumu"na katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül"e Yeni Delhi"deki Amity Üniversitesi tarafından Fahri Doktora Ünvanı verilecek.

-TAC MAHAL ZİYARETİ-

Agra ve Mumbai"yi de ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Mumbai Başkonsolosluğunun resmi açılışını yapacak, Hint işadamı kuruluşlarının toplantılarına katılacak. Hint basını heyette Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün eşi Hayrünnisa Gül"ün de bulunduğu yazdı. Heyet Tac Mahal"i de ziyaret edecek.

-AFGANİSTAN ÜZÜNTÜSÜ İLETİLECEK-

Bu arada, bazı Hint gazeteleri görüşmelerde Hindistan"ın Ankara"daki Afganistan görüşmelerine davet edilmemesinden duyduğu üzüntüyü bu ziyaret sırasında diplomatik yollardan ileteceğini belirtti. Hint basını bu nedenle Türkiye"ye nota verildiğini iddia etmişti. Hint basınında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün ziyareti sırasında sivil nükleer işbirliğinin de gündeme gelebileceği, Hindistan"ın nükleer enerji deneyimini Türkiye ile paylaşma isteğinde bulunduğu yazıldı.

-90 KİŞİLİK HEYET-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Hindistan ziyaretine TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Abidin Erdem, TOBB/DEİK Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türk-Hint İş Konseyi Başkanı Cefi Kamhi ile Koç Holding, Park Holding, Akfen, Çelebi Holding, Söktaş, Turkcell, Boydak Holding, STFA ve Arçelik"ten işadamları katılacak. Gezideki heyette son günlerde AKP"ye açık desteği ve sivil vizyonuyla tanınan sinemacı-reklamcı Sinan Çetin de yer alıyor. Sinan Çetin"in Bollywood sinemasıyla ilgili inceleme ve araştırma yapacağı için heyette bulunduğu iddia edildi.

-BENGALDEŞ ZİYARETİ-

Cumhurbaşkanı Gül Hindistan"dan sonra Bengaldeş"e geçerek burada da resmi görüşmeler gerçekleştirecek. 12-13 Şubat"taki ziyarette Gül"e Dakka Üniversitesi tarafından da Fahri Doktora ünvanı verilecek.