Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi projesi olan Gezici UFO Müzesi, 5 Eylül tarihinde bünyesinde birçok yerli ve yabancı markayı barındıran Forum Aydın’da sergilenmeye başladı. 11 Eylül tarihine kadar devam edecek sergide ziyaretçiler, uzaylılar ve dev UFO maketiyle fotoğraf çektirme şansı yakalayacaklar.
Özel olarak tasarlanmış bir tır ve dev UFO maketinden oluşan Gezici UFO Müzesi, ‘Dünya Dışı Zeki Yaşam’ gerçeğinin eski çağlardan günümüze kadar olan tarihini, yazılı ve görsel malzemelerle; dijital fotoğraflar, gizli belgeler, analiz raporları, video görüntüleri, maketler ve canlandırmalarla sergiliyor.
Ana hedefi, “Dünya Dışı Zeki Yaşam”ın varlığına ve önemine dikkat çekmek, evrensel bir kültürle insanımızı tanıştırmak ve küreselleşen dünyada, Türk insanının yerel değerlerle evrensel değerleri birlikte hissetmesini sağlamak olan Gezici UFO Müzesi, 11 Eylül’e kadar Forum Aydın’da ücretsiz ziyaret edilebilecek.
Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan da iki gün boyunca müzede olarak, meraklılarına detaylı bilgi verecek. 
Dünyanın ilk Gezici UFO Müzesi; Dünya Dışı Zeki Yaşam ve Uzay’la ilgili bilimsel bilgi ve bulguları, ülkemizin her köşesindeki insanlarla, onların ayaklarına kadar giderek paylaşmayı amaçlayan bir bilimsel, kültürel ve sosyal sorumluluk projesi olarak tanımlanıyor.