Kulübü boşaltan belediye çalışanlarının hüzün dolu halleriyle tesislerdeki eşyaları boşaltması herkesi hüzünlendirdi. Eşyalar kamyonlara doldurulurken, tesislere gelen Kulüp Başkanı Ufuk Gezeroğlu, Aydınspor"un bu hala gelmesini Aydın Belediyesine bağlayarak, kulüp yönetimini bıraktığını ve görüşmekte olduğu sponsorluk görüşmelerini de sonlandırdığını söyledi. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, boşaltılan tesislerin ve sahaların Aydın"daki bütün amatör takımların kullanımına açılacağını belirtti.
Fenerbahçe"yi Kadıköy"de 6-1"lik skorla yenerek ve Türk futboluna Afrika pazarına açan Aydınspor"un tesisleri boşaltıldı. Bugün sabah saatlerinde Aydınspor Hüseyin Aksu Tesislerine gelen Aydın Belediyesi çalışanları, zabıta ekipleri avukatlar tesis içindeki malzemeleri sayımdan geçirdiler. Belediye ekipleri daha önce kulübe gelen hacizler dolayısıyla el konulan malzemeler dışında tesislerde kalan eşyalar kamyonlara doldurularak belediye depolarına götürüldü.
Eşyaların taşınması sırasında tesislerin duvarlarını süsleyene 1989-1990 sezonunda Aydınspor"un şampiyon olduğu kadronun resimlerini taşıyan belediye çalışanları hüzne boğuldu. Eşyaların taşınması sırasında Aydınspor"un birinci ligde oynadığı sıradaki anılarını anlatan belediye çalışanları hüzünlü bir şekilde eşyaları kamyonlara doldurdular. Kulüp tesislerinde bulunan birçok kupa ise tesislerin bir odasına dolduruldu. Belediye çalışanları tesislerin müze konumundaki bölümünde saklanan şampiyonluk kupalarını hüzünlü gözlerle incelemeleri yürek burktu.
Geçtiğimiz günlerde defalarca hırsızların girdiği tesislerde bulunan mutfak malzemeleri, masalar dahil tesisler içindeki kupa ve evraklar hariç her şey belediye depolarına götürüldü.

"YA BU ÖLÜ GÖMÜLECEK, YADA BU ÖLÜYÜ DİRİLTECEĞİZ"
Kulübün eşyalarının taşınmasını şaşkın bakışlar arasında izleyen tesislerin gece bekçisi Hasan Tepe, “Kulübümüz sahipsiz kaldı. Son zamanlarda artık hırsızların da mekanı haline gelmişti. Bu durumdan bizde mağdur olduk. Tesisleri belediye sahip çıktı. Belediye tesisleri mahkeme kararıyla boşaltıyor” dedi.
Tesislerin bir diğer bekçisi ve Aydınspor hayranı olan Talip Öztürker da, “Aydınspor geçmişten bugüne tüm başkanların yaptığı hatalar nedeniyle bu hale geldi. Aydınspor"a bu hale getirenlere yazıklar olsun. Herkes Aydınspor"un düştüğü bu duruma seyirci kalıyor. Çok korkunç ve hüzün dolu bir tablo. Ya bu ölüyü dirilteceğiz. Ya da bu şanlı Aydınspor"u toprağa gömeceğiz. Bir zamanlar birinci ligde destanlar yazan bir kulüp, şimdi amatöre düşüp sonu neydi belirsiz bir duruma geldi. Yazık. Aydınlıların şerefi olan bir takımı mahvettiler, öldürdüler. Bütün Aydınlılara sesleniyorum; birazcık vicdanınız kaldıysa gelip şu takımı kurtarın” şeklinde konuştu.

"KULÜBÜ BIRAKIYORUM"
Aydın Belediyesi"nin tahliye öncesi kendilerine her hangi bir resmi belge göndermediğini iddia eden Aydınspor Kulübü Başkanı Ufuk Gezeroğlu, insanlık dışı bir işlem gerçekleştirildiğini söyledi. Aydınspor"un büyük bir mazisi olduğunu ve bu mazinin bu şekilde yok edilmesinin çok ayıp olduğunu ifade eden Gezeroğlu, şunları söyledi: “Ben şuan takımı kurtarmak için birçok sponsorluk görüşmesi yapıyorum. Mutlaka bu görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkaracaktık. Tesisleri almalarının sponsorluk görüşmeleriyle ilgisi var. Çünkü tesisler olmayınca buraya hiçbir sponsorun gelemeyeceğini biliyorlar. Bu zihniyetle iktidar olmak için 30 sene daha beklerler. Yangından mal kaçırır gibi bir tarihi alıp götürdüler. Çok ayıp yaptıkları. Bu kadar saygısızca bir anlayış olamaz. Bu saatten sonra sponsorluk çalışmalarını durduruyorum. Ve yönetimi de bırakıyorum”

"TESİSLER BÜTÜN AMATÖR KULÜPLERE AÇILACAK"
Aydınspor tesislerinin boşaltılmasıyla ilgili açıklamalar yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tesislerden çıkarılan malzemelerin belediye depolarında saklanacağını söyledi. Tesisleri defalarca hırsızların girdiğini dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, birçok profesyonel kulübün dahi sahip olamadığı tesislerin tinerci yuvası haline gelemsini müsaade edemeyeceklerini kaydetti. Tesislerin kullanılamaz hale gelmesine göz yumamayacaklarını dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Biz daha önce kulübe iki kere tesislerin tahliyesi için ihbarname çektik. Fakat yönetim bizden süre istedi. Ve bizde kulübe o süreyi tanıdık. Fakat şuanda tesislerin durumu içler acısı, vatandaşlardan yoğun şikayet geliyordu. Son zamanlarda tesisler hırsızların ve tinercilerin uğrak yeri haline gelmişti. Sahlar otlardan içine girilemez konumdaydı. Bizde bu doğrultuda duruma el koyduk. En kısa sürede tesislerin tadilatına başlayıp, tesisleri Aydın halkının ve Aydın"daki amatör kulüplerin kullanımına açacağız. Bundan sonra tesisler Aydınspor dahil bütün amatör kulüplerin hizmetinde olacak. Bu işi spor adına yaptık” dedi. iha