BÜNYAMİN Gezer, dün gazete ve televizyonlara geçtiği basın bildirisiyle, 21 yıllık hakemlik görevini noktaladığını açıkladı. Gezer, herkesi şaşırtan açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Değerli basın mensubu; 21 yıldır onur ve gururla sürdürdüğüme inandığım hakemlik görevimi noktalıyorum. Bu kararı almamda etkin olan nedenleri ve bundan sonra ne yapacağıma ilişkin projeleri yarın (13 Ekim Perşembe) saat 12.00’de TSYD’nin Levent merkez binasındaki Aydın Doğan Salonu’nda yapacağım basın toplantısıyla açıklayacağım.. Saygılarımla, bilginize sunarım..”
 
Muslera örneğini verecek
 
Bünyamin Gezer’in bugün düzenleyeceği basın toplantısında, 21 Eylül 2011’de yönettiği Kardemir Karabükspor-G.Saray maçına örnek göstererek, “Muslera’ya gösterdiğim kırmızı karttan sonra kimse bana sahip çıkmadı” diyerek görevi bırakma sebeplerini açıklayacağı öğrenildi.
 
Spekülasyon olur
 
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Bünyamin Gezer’in görevi bırakmasıyla ilgili olarak Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Bizimle ilgili bir sorunu olduğunu düşünmüyorum.  Kendisine bu hafta görev  verdik. Ancak daha sonra hakemlerin mazeret raporlarını incelediğimizde Gezer’in bu ayın 18’ine kadar görev alamayacağına yönelik bir mazeret dilekçesi verdiğini öğrendik. Dilekçesinde bir gerekçe göstermemiş. Ancak sezon başında da bırakmak istediğine yönelik ifadeler vardı. Kendisi 20 gün önce yaptığımız hakem seminerine de katıldı.” Namoğlu, “Gezer’e hangi maçı vermiştiniz” sorusuna ise, “Açıklarsam spekülasyon olur” karşılığını verdi.
 
Olaylı derbinin hakemiydi
 
25 Eylül 2009’da Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve Fenerbahçe’nin 3-1 kazandığı derbiyi yöneten Bünyamin Gezer, ilginç bir karara imza atmıştı. Karşılaşma öncesinde ısınan yardımcı hakem Tarık Ongun’un kafasına yabancı cisim gelmişti. Hemen yapılan müdahalenin ardından Ongun, kafasında dikişle maçı yönetmişti. Hakem Gezer, maçı oynattığı için eleştirilmişti.