Germencik Kaymakamlığı görevine 19 Ağustos 2013 tarihinde başlayan ve bir yıl 14 gün görev yaptıktan sonra 4 Eylül 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı Kaymakamlar Kararnamesi ile Uşak vali yardımcılığı görevine atanan eski kaymakam Bahri Tiryaki'nin Germencik’teki görevini bırakmaması üzerine, Germencik Kaymakamlığı'na atanan eski Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, yerine atanan eski Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı'nın da görevine başlaması nedeni ile boşta kalmıştı.

SORUN AŞILDI

4 Eylül 2014 tarihinde yayınlanan Kaymakamlar Kararnamesi’yle Uşak vali yardımcılığına atanan Germencik eski Kaymakamı Bahri Tiryaki'nin açtığı ‘Yürütmeyi durdurma’ davasıyla görevinden ayrılmaması nedeniyle Kulu Kaymakamlığı görevinden, Germencik Kaymakamlığı görevine atanan Ayhan Işık boşta kalmıştı. Germencik Kaymakamlığı görevinden ayrılmak istemeyen Kaymakam Tiryaki, açtığı `göreve iade` davasını kazanarak göreve geri dönmüş, 9 ve 10 Aralık 2013 tarihinde Germencik Kaymakamlığı görevini yaptıktan sonra 11 Aralık’ta, 7 vali yardımcısı olan Aydın Valiliği’ne, 8’inci vali yardımcısı olarak atanmıştı. Bahri Tiryaki, İçişleri Bakanlığı görevlendirmesiyle kadrosu Germencik Kaymakamlığı’nda kalarak görevini Aydın vali yardımcısı olarak sürdürürken Ayhan Işık da kadrosu Aydın vali yardımcılığında iken görevini Germencik Kaymakamı olarak sürdürüyordu.

“YİNE, YENİDEN GERMENCİK”

İki yılı aşkın süredir Germencik Kaymakamlığı görevini sürdüren Ayhan Işık, kendisine ait sosyal medya hesabında yayınlanan son kararnameyle ilgili duygularını dile getirdi. Kaymakam Işık, sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi: “Yine yeniden Germencik. Mülki İdare Amirleri Kararnamesi hayırlı olsun.” Bu paylaşımın ardından kaymakam Işık, kendisine iletilen tebrikleri kabul etti. Kadrosu Germencik Kaymakamlığı’nda bulunan ancak görevini Aydın vali yardımcılığında sürdüren Bahri Tiryaki de son kararnameyle 1. Derece Kadrolu Menderes Kaymakamlığı'na atandı.